MENÜ

Kjaer'den önce Stoch'a faul var

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçın hakemi Serkan Çınar, oyuna kontrollü ve dengeli başladı. Kırmızı kart pozisyonuna kadar faullerde belli bir standardı yakaladı. Maçın başında oyuncuların centilmence tutumları da hakemin işini kolaylaştırdı. 20. dakikada Deniz Türüç’ün rakibine yaptığı ve sarı kart sınırlarını fazlasıyla zorlayan harekette kişiliğini kullanarak kart göstermemesi ve oyuncuyu uyarması tam yerinde bir davranıştı. Çünkü bu dakikaya kadar oyunda bu tür sertlikler olmamıştı. Ne var ki; 38. dakikada yaşanan iki pozisyon maçın gidişatını ve bu olumlu havayı tamamen değiştirdi. Topla birlikte hücuma çıkan Stoch, ceza sahasına gireceği sırada kendisine yapılan hareket sonucu topu kaybetti. Burada Stoch’a yapılan hareket faulü gerektiriyordu, ancak Çınar maçı devam ettirdi.

Pozisyona uzaktı...

Akabinde Kayserispor’un hızlı hücumu başladı. Hakem de kontra atağa yetişmek için hızlandığı sırada, top süren Deniz’in koşu yolunu tıkamamak için durmak zorunda kaldı. Sonrasında Deniz’in uzun ve derinlemesine pasında Welliton yerde kaldı ve hakem Çınar pozisyonu değerlendirmekte güçlük çekecek kadar uzaktaydı. İlk etapta düdüğünü çalmadı. Belki arkadaşlarından yardım bekledi ve aldığı yardıma göre karar verdi. Belki de yardım gelmeyince kendisi gecikmeli olarak karar verdi. Ne olduğunu bilemeyiz ancak kararın gecikmeli ve tereddütlü verildiği çok açık.

Welliton kolay düştü

Benim yorumuma göre temas basitti, ortada bir pozisyondu. Kjaer, Welliton’un omzuna elini koymuş ve onun pozisyonunu bozacak şekilde aşırı bir teması olmamıştı. Welliton’nun kendisini kolay yere bıraktığını düşünüyorum. Her şeye rağmen bu pozisyon özelinde çaldığı faule saygı duyuyorum ve onu eleştirmiyorum. Ancak çok değil, pozisyondan 30 saniye kadar önce Stoch’a yapılan müdahale ile Welliton’a yapılan müdahaleleri karşılaştırınca ortaya ciddi bir tutarsızlık çıkıyor. Welliton’a yapılan faul ise Stoch’a yapılan yüzde 100 faul olmalıydı. Hakemin bariz gol şansı değerlendirmesine gelince; Burada faulü çalıyorsanız kırmızı karttan başka yol yok. Çünkü Welliton topa hâkimdi ve yerde kalmazsa kaleciyle karşı karşıya kalacaktı. Sağdan gelen Skrtel’in, ona yetişme şansı yoktu.

YORUM YAZ