MENÜ

Kırmızıyı ve penaltıyı atladı

Abone Ol Google News

19. dakikada Emre Akbaba’nın rakibinin yüzüne yaptığı hareket tartışmasız kırmızı kart olmalıydı. Lopes’e gösterilen kırmızı kart doğruydu. 68’de Donk’un, Kravets’i ittiği pozisyonda ise Kayserispor lehine penaltı verilmeliydi.

Haberin Devamı

***

Fenerbahçe ile oynadığı maçta büyük mağduriyet yaşayan Galatasaray’ın, hafta boyunca haklı isyanına şahit olduk. Hemen sonraki haftada böyle bir maçın yaşanması ise yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Hakemlerimiz çok formsuz, ötesinde kadro çok yetersiz... Bir de üzerine MHK’nin özensiz hakem ve VAR atamaları eklenince ortaya bu tablo çıkıyor. Dolayısıyla son 6 hafta hiç kolay geçmeyecekmiş gibi görünüyor.

‘Ciddi faullü oyun’

Gelelim maça. Kırılma dakikası 19. dakikaydı. Emre Akbaba’nın hareketi tartışmasız kırmızı kart olmalıydı. Emre; cepheden, rakibini görerek, onun en hassas bölgesi yüzüne, kramponunun tabanıyla, rakibinin sağlığını düşünmeden ve ayağını hiç sakınmadan yaptığı hareketin net karşılığı kural kitabında ‘Ciddi faullü oyun’dur. Kupada Malatya maçında Luyindama’nın gördüğü kırmızıdan bile daha ağırdı. Orada darbe omuzaydı, burada yüze...

Haberin Devamı

Omuz omuza değildi

38. dakikada Arda Kardeşler çaldığı penaltı düdüğünde haklıydı. Marcao’nun şutunda Lopes’in elle oynaması penaltıydı. Kaleye atılan şutu elle kesmek ‘Umut vaat eden atağı önlemek’ olarak kabul edilir ve sarı kart gerektirir. Dolayısıyla Lopes’in kırmızı kartı da doğruydu. 68. dakikada Donk’un, Kravets’i ittiği pozisyonda Kayserispor lehine penaltı verilmeliydi. Bu bir omuz omuza mücadele değil. Donk topa doğru hareketlenmek yerine rakibini arkadan itiyor.

YORUM YAZ