MENÜ

Kırmızıları atladı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

18. dakikada Talisca, Kucka’nın dizine vurdu, atılmalıydı. 36’da Hubocan’ın Talisca’ya sert müdahalesinde kartın rengi kırmızı olmalıydı. 73’te ise Cenk’in beline sarılan Okay, ikinci sarısını görmeliydi.

Bu maçta Aydınus verdiği ve vermediği kartlarla; çağdaş hakemliğe yakışmayacak bir yönetim sergiledi. Önemli kart hataları yaptı. Toplamda 8 sarı kart çıktı ama kırmızı kartlarla birlikte, çok daha fazla kart çıkabilirdi. Aydınus, Anadolu maçlarındaki kırmızı kart bonkörlüğüne, bu maçta devam etmedi!

Sakatlayacak bir darbe

Özellikle 18. dakikada Kucka topla hareket halindeyken, Talisca’nın müdahalesiyle yerde kaldı. Talisca karşılıklı bir güç kullanımının olmadığı bu pozisyonda; manasız bir şekilde, sonucunu düşünmeden, rakibinin dizine onu sakatlayabilecek bir darbede bulundu. Bu hareketin karşılığı kırmızı kart olmalıydı ancak Aydınus sarı kartını dahi kullanmadı. 36. dakikada Tomas Hubocan, Talisca’ya sert bir müdahalede bulundu.

Hedefinde top olmadan şiddetle gelip ayağının tabanıyla Talisca ’nın ayağına bastı. Aydınus sarı kart gösterdi ancak bu pozisyon sarıdan fazlaydı. Neden sarı kart çıktı diye çok fazla eleştirmem ancak kırmızı daha doğru olurdu diye düşünüyorum.

İtiraza kart yok

73. dakikada ise Okay, kendisinden kurtulup ilerleyen Cenk’i beline sarılarak durdurdu. Bu dakikada sarı kartı olan Okay, ikinci sarı kartı görüp oyundan atılmalıydı. Aydınus, sarı kartını kullanmadı. Aynı pozisyonda 6 Beşiktaşlı oyuncu hakeme uzaktan koşup gelerek itirazda bulunmalarına, Cenk’in ısrarla kart işareti yapmasına rağmen Aydınus oralı olmadı. Oysa ki daha 2 dakika önce kendisine basit bir itirazda bulunan Tolgay’a anında sarı kartını çıkartmıştı.

YORUM YAZ