MENÜ

Kırmızı kart yanlıştı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligimizin genç ve bu tür atmosferlere çok alışık olmayan hakemlerinden Ümit Öztürk’ün yönettiği maçta, tartışılabilecek ve maçın gidişatını etkileyen pozisyonlar yaşandı. Hakemin iki takımın lehine de, aleyhine de kararları vardı. Kulübeden yapılan itirazlar neticesi tribüne gönderilen Okan Buruk ve Ayhan Akman’ın tam olarak ne yaptıklarını ve orada nasıl bir diyalog geçtiğini bilemediğimden, bu konuda yorum yapmayı doğru bulmuyorum.

Golden önce faul

17. dakikada Akhisar golü öncesi Olcan-Yasin mücadelesinde faul beklentileri vardı. Orta sahada yapılan bir faulden sonra, atılan bir golün sorumluluğunu hakeme yıkmak çok sağlıklı bir yaklaşım değil. Pozisyonla ilgili fikrime gelirsek, faul verilmesi daha doğru olurdu diye düşünüyorum.

İki karar çelişti

43. dakikada Yasin-Lopes mücadelesinde Lopes’in Yasin’e faulü gerektiren bir müdahalesi yoktu. Hakem oyunu devam ettirmeliydi. Hatalı bir faul sonrası, Akhisar takımı haksız yere bir kişi eksik kalmış oldu. Bu pozisyonun faul olduğunu düşünen hakemin, 17. dakikada Akhisar golü öncesi Olcan’ın Yasin’e müdahalesine de faul çalması gerekirdi. Orada daha ağır bir müdahale vardı.

Özür dilediğine göre...

68. dakikada Gomis ile Mustafa Yumlu’nun topsuz alandaki mücadelesine kırmızı kart çıktı. Yayıncı kuruluşun gösterdiği açılarda, Gomis’in Mustafa Yumlu’nun yüzüne darbesi açıkça görünmedi. Ancak Yumlu’nun açıklamalarına göre, Gomis maç sonu kendisinden özür dilemiş ve üzgün olduğunu söylemiş. Öyleyse vurduğunu kabul etmiş diyebiliriz. Dolayısıyla kırmızı kartın da doğruluğu tartışılmaz. 70’te 3. golde Denayer topu tam çizgi üzerinden çevirdi. Gol nizamiydi. 4. gole hakemin katkısını göz ardı edemeyiz. Çok güzel bir avantaj sonrası, Galatasaray 4. golünü kazandı.

YORUM YAZ