MENÜ

Kırmızı kart doğru

Abone Ol Google News

Fırat Aydınus, Başakşehir’in golünden önce Lemos’un Deniz’e faulünde güzel bir avantaj oynattı. Sonra Lemos’a sarı verdi ancak VAR uyarısıyla kartın rengi kırmızıya döndü. Çünkü rakibi yaralayıcı müdahale vardı.

Haberin Devamı

Başakşehir’in kazandığı ilk gol öncesi Fırat Aydınus güzel bir avantaj oynattı ve ardından gol geldi. Aydınus, golden sonra Mauricio Lemos’a sarı kartını gösterdi. Oysa Lemos’un rakibi için yaralayıcı olacak bir müdahalesi vardı. Kramponunun vidalarıyla, rakibinin baldırına şiddetli bir darbede bulunmuştu. VAR devreye girince, Aydınus pozisyonu kenarda izledi ve doğru bir kırmızı kartla Lemos’u oyundan ihraç etti. 102. dakikada Fırat Aydınus, Serdar Aziz’e rakibini engellediği için endirekt serbest vuruş kararı sonrası sarı kart gösterdi.

Serdar atılmalıydı

Muhammed Serdar’dan kurtulsa kaleciyle karşı karşıya kalacaktı. Kartın rengi sarı değil, kırmızı olmalıydı. Bu bir bariz gol şansıydı. Verilen kararın direkt ya da endirekt serbest vuruş olmasının önemi olmaksızın bariz gol şansı durumlarında kırmızı kart çıkmalıdır. Fenerbahçe’nin penaltı beklediği pozisyonda ise Valencia, rakibinin ayağına basarak düşüyor. Devam kararı doğru.

Haberin Devamı
YORUM YAZ