MENÜ

Kardeşler vasatı aşamadı

Abone Ol Google News

Sezonun ilk maçında takımlar da hakemler de çok hazır görülmedi. Arda Kardeşler’in maç içerisinde standardı yoktu. Performansı vasatı aşamadı. 30. dakikada Deniz’in ortasında top Selim’in elinden döndü. Hakem devam demişti ama VAR’ın yerinde müdahalesiyle doğru bir penaltı kararı verildi. 39. dakikada top Rizespor ceza sahasında top Samudio’nun koluyla buluştu. Rizeli oyuncunun kolları doğal konumdaydı ve hakemin devam kararı doğruydu.

Haberin Devamı

Kırılma anı penaltı

Maçın kırılma anı 85. dakikada Fenerbahçe lehine verilen penaltıydı. Pozisyonda Rizeli Morozyuk kolunu açıyor. Açılan kol da hareket halindeki Valencia’nın yüzüne temas ediyor. Tamamen yorum gerektiren bir pozisyon… “Rizeli oyuncu adil mücadele etmiyor, kolunu rakibini haksız bir şekilde engellemek için uzatıyor” da denilebilir, “Fenerbahçeli oyuncu, savunmacının arkasından geliyor, açılmış kola, çarparak yere düşüyor, ihlal yok” da denilebilir.

Hakemi eleştiremem ama…

Hakem takdirini Rizeli oyuncunun haksız mücadele ettiği yönünde kullandı ve penaltı kararı verdi. Bu kararından ötürü hakemi çok eleştiremem ama ben aynı fikirde değilim. Her ne kadar savunmacı kolunu açsa da rakibi arkadan geliyor ve rakibini görmüyor. Rakibi kafayı oraya sokunca doğal bir çarpışma gerçekleşiyor. Hele ki MHK hakemlere “Kolay penaltı vermeyin!” talimatı verdik diye açıklama yapmışken, bu penaltı kabul görmedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ