MENÜ

Kararlar doğru ama standart yok!

Abone Ol Google News

Hakemler verdikleri kararlardaki doğruluk yüzdesiyle dün akşam maçın gidişatına olumsuz etki etmediler. Bu maçta verilen kararları, bir önceki hafta Malatya’daki hakem kararlarıyla karşılaştırmak daha doğru olacaktır. Hakemlerden beklenen, hem aynı maç içerisinde hem de farklı maçlarda standart kararlar vermeleridir. Benzer pozisyonlarda farklı kararların çıkması, adaletin terazisinin şaşmasına sebep oluyor.

Haberin Devamı

İtirazlar kabul edilebilir

Göztepe takımı kazandığı haklı penaltıyı kullanırken, kaleci Altay 1 metreden fazla öne çıkarak penaltıyı kurtardı. Sonrasında VAR devreye girdi ve penaltı doğru bir kararla tekrar edildi. Ancak Malatya’da bir önceki hafta kalecinin penaltı sırasında öne çıkması ile birlikte ceza sahasına 8 oyuncunun vuruştan önce girmesine rağmen penaltının tekrarlatılmamış olması, ciddi bir tutarsızlığın işaretiydi. Fenerbahçeliler’in bu pozisyona değil de geçen haftaki pozisyona itirazlarını haklı bulabilirim.

Yardımcılar işini yaptı

Maçın VAR müdahaleleri sonucu gerilmesi ve karmaşık kararların çıkması oyundaki tansiyonu çok fazla yükseltmesine rağmen, Abdulkadir Bitigen kontrolü kaybetmedi. Yardımcılarıyla birlikte başarılı kararlar verdi. Yardımcı hakemler Mehmet Cem Hanoğlu ve Serkan Ok işi VAR’a bırakmadan iptal edilen gollerdeki ofsaytlarda doğru kararlar verdiler.

Haberin Devamı

Gustavo’nun 2. sarısı yerinde

25’te Ozan’ın ayağından kaleciye giden topta kaleciye pas yoktu, devam kararı doğruydu. 30’da Rodrigues, Alpaslan mücadelesinde, Rodriuges’in penaltı beklentisi gereksizdi. 73’te Emre’nin Gassama’ya faulünde, Emre’nin hareketine sarı kart gösterilmemesi doğruydu. 90+1’de Gustavo’nun 2. sarı karttan atılması da yerindeydi.

YORUM YAZ