MENÜ

İlki yanlış, ikincisi doğru

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçın Fransız hakemi Benoit Bastien, maç süresince tartışılacak iki karara imza attı. Arka arkaya Fenerbahçe aleyhine verdiği iki penaltı kararı maçta konuşulacak yegâne iki karardı. İki penaltı golüyle rahatlayan Manchester United maçı kopardı ve oyunun devamında hakemi zora sokacak başka pozisyon yaşanmadı.

Maçın 30. dakikasında Mata ile ikili mücadeleye giren Kjaer; bana göre rakibine temas etmemek için aşırı özen gösterdi ve rakibine penaltıyı gerektirecek bir teması olmadı. Net bir itmesi, çekmesi ve tutması yoktu. Mata’nın kendini kolay bir şekilde yere bıraktığını düşünüyorum. Devam kararı verilmesi daha doğru olacaktı.

Bir kartla bitirdi

İlk penaltıdan 3 dakika sonra hakem tekrar penaltı noktasını gösterdi. Şener’in Martial’e müdahalesini penaltı olarak değerlendirdi hakem. Martial topa vurmak üzere iken Şener’in ayağına teması penaltıyı gerektiriyordu. Bu pozisyonda hakemin kararının doğru olduğu fikrindeyim.

Maç süresince kartına bir kez başvuran Fransız hakem, disiplin konusunda herhangi bir hata yapmadı. Hatalı verdiği bir penaltı dışında başka hata yapmadığını düşünüyorum. Ancak ilk penaltıyı vermeseydi oyunun gidişatı nasıl olurdu onu bilemiyorum.

YORUM YAZ