MENÜ

İki büyük hata

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

2013 yılından beri FIFA kokartı taşıyan maçın hakemi Mete Kalkavan; dört ayda dördüncü derbisini yöneterek kırılması güç bir rekora imza attı. Kariyerindeki ilk Beşiktaş- Galatasaray derbisini geçtiğimiz sezon 14 Aralık 2015 tarihinde yöneten Kalkavan, ayrıca 6. kez bir derbide düdük çaldı. Maça dengeli başlayan Kalkavan, kontrolü elinden hiç bırakmadı. Uzatmaya giden maçta atletik performansı çok iyiydi ve maç boyu pozisyonlara yakın oldu.

Sonucuna katlanmalı

Kullandığı sarı kartlarda doğruluk oranı yüksekti. Ancak 38. dakikada Linnes’in Kerim Frei’a, 48. dakikada da Cenk’in, Selçuk’a yaptığı hareketlere sarı kart göstermeyerek hata yaptı. Maçın 39. dakikası oynanırken Galatasaray ceza sahası içinde Tosic topa doğru hareketlenecekken, Bruma sol ayağını uzatarak baldırıyla Tosic’e müdahale etti. Tosic yerde kaldı. Ayağını o şekilde uzatan bir savunma oyuncusu, topa temas edemediği zaman sonucuna katlanmak zorunda. Hakem için zor bir pozisyon olduğunu kabul ediyorum, ancak karar penaltı olmalıydı.

Teknik bir arıza var

Her ne kadar ofsayt değerlendirmesi yapılırken oyuncunun ellerini ve kollarını değerlendirme dışı tutmamız gerekse de; Galatasaray’ın kazandığı golde küçük farkla Hakan Balta ofsaytta görünüyor. Ancak böyle kritik bir pozisyonda, gözün yanılma ihtimalinin çok yüksek olduğunu da kabul etmeliyiz. Maç boyu oyuncular sürekli maç topundan şikâyet ettiler ve değiştirilmesini istediler. Maçın 4. hakemi Ali Palabıyık maç öncesi mutlaka tüm topları talimatlar gereği kontrol edip, uygunluğunu test etmiştir. Aksi düşünülemez. Bu pencereden baktığımızda; söz konusu firmanın yeni sezon için ürettiği topların supaplarında teknik bir arıza olduğu anlaşılıyor.

YORUM YAZ