MENÜ

Hatalı kırmızı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Serkan Çınar’ın maç genelinde faul standardı yoktu. Kolay faul düdükleri çaldı. Penaltı pozisyonlarında yanılmadı. 11. dakikada Beşiktaş lehine çaldığı penaltı düdüğü doğruydu. 25. dakikada Akisharspor’un Larsson’la penaltı beklediği pozisyondaki devam kararı da doğruydu. Ancak 79. dakikada Henrique’nin kırmızı kartına katılmam mümkün değil. Serkan Çınar bu kırmızı kartı, “Şiddetli hareket” nedeniyle gösterdi. Şiddetli harekette: “Şiddet, acımasızlık, gaddarlık ve yaralayıcı müdahale” olması gerekir. Bunların hiçbiri bu pozisyonda yoktu.

Olayı takip etmedi

Ayrıca, “Hareketin vücudun neresiyle, rakibin vücudunun neresine” yapıldığı da önemlidir. Elle baldıra yapılan bir temas “Şiddetli hareket” olmaz. Kırmızının doğruluğu ya da yanlışlığından daha önemli olan ise; bu seviyede bir hakemin bir metre önünde gerçekleşen olayı takip etmemesi ve yardımcı hakeminden aldığı yardımla bu kararı vermesiydi. Bir oyuncu yerde yatarken, bir diğer oyuncu onu taciz ederken; iki oyuncu arasında yaşanacaklara engel olması gereken hakem, sarıyı not etmekle meşguldü.

Yumlu’ya dikkat lütfen

Benim için bu maçın en dikkat çeken olayı Mustafa Yumlu’nun performansıydı. Akhisar savunmasının en etkili oyuncusuydu. Beşiktaş ataklarına geçit vermedi. Aslında Yumlu bu maçta cezalı olmalıydı. Önceki hafta sarı kart görerek cezalı duruma düşmesine rağmen; takım arkadaşı Caner’le birlikte hakemi kandırarak gördüğü sarı kartı iptal ettirmişti. Geçtiğimiz hafta hakemin yaptığı bu önemli hatanın bedelini de, bu hafta Beşiktaş ödemiş oldu.

YORUM YAZ