MENÜ

Hakemliğimiz Uganda'nın gerisinde

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Daha önce de yazdım. Kasım ayı itibariyle FIFA, 2018 yılında görev yapacak FIFA hakem listelerini onayladı. TFF bu listeyi aldı... Namoğlu o tarihten itibaren listeyi sır gibi saklıyor... Açıklamıyor! Listeyi bilenlere de baskı uyguluyor, “Hiçbir kimseyle paylaşmayın!” diyor... Bu yazı kaleme alındığı saat itibariyle de halen liste açıklanmış değil.

Sicili parlak değil

7 Aralık tarihinde bu sütunlarda, “Namoğlu’nun FIFA hakem listeleriyle ilgili sicili pek parlak değil. 2012 yılı listelerini FIFA’ya göndermeyi unuttuğunu Riva’da ‘sağır sultan’ bile biliyor. Yine 2017 yılı listesindeki Halil Umut Meler’in, talimatlara aykırı olarak FIFA hakemi yapıldığını, bu sütunlarda belgesiyle afişe etmiştim. Bu yılki listede yeni bir skandal beklemiyorum ancak listenin gizlenmesinin ve hala açıklanmamış olmasının altında yatan sebebi de fazlasıyla merak ediyorum” diye yazmıştım.

Skandallar listesi

Maalesef çok iyimser davranmışım. Aldığım bilgilere göre, saklanan ve açıklanamayan liste “Skandal” değil “Skandallar” barındırıyor. Liste açıklandıktan sonra gün gelip açıklanacaktır elbet- yapılan yanlışları buradan tek tek yazacağım...

Lütfen Google’da bir arama yapın. Ülke federasyonlarının resmi sitelerine girin. Tüm dünya ülkelerinde FIFA hakem listelerinin açıklandığını göreceksiniz. Dünya’nın büyük futbol ülkelerini bir kenara bırakın... Ruanda mesela... Haiti veya Cebelitarık... Taa 22 Kasım’da açıklamışlar...

Açıklamayan yok!

Hani, bir konuda geri kalmışlığı anlatmaya çalışırken, “Uganda da bile!” diye başlayan cümleler kurarız ya! Vallahi öyle, billahi öyle! Uganda bile FIFA hakem listelerini 22 Kasım’da açıklamış. Türk hakemliğine çağ atlatmaktan dem vuranlar; Türk hakemliğini Uganda’nın bile gerisine götürdüler, haberiniz olsun!

YORUM YAZ