MENÜ

Hakemler İhsan abisini kaybetti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

*Türkiye Futbol Direktörümüzün adı bir kavgaya karışıyor. “Benim ailem ve ülkem çok büyük değerdir. Onların hiç birine laf söyletmeyeceğimi bilmeniz gerekir. Bu değerlere laf söylendiğinde gereğini yapmadığım olmamıştır. Bugün olsa yine aynısını yaparım.” diyor.

*Milli kalecimiz Volkan Demirel, milli maçı terk ediyor: “Eşime ve 10 aylık kızıma edilen küfürler beni çileden çıkardı!” diyerek kendini savunuyor.

*Milli takımımızın kaptanı, uçakta bir gazeteci abimize saldırıyor: “Ben futbolu bırakırım ama aileme, şerefime laf söyletmem!” diyor. Yaptığı yanlışı “aile” kavramını kullanarak haklı gerekçelere bağlıyor.

*Emre Belezoğlu, maç bitimi stattan ayrılırken bir taraftara saldırıyor, olay takım arkadaşlarıyla birlikte gazeteci tartaklamaya kadar gidiyor. Emre: “Adam gelmiş yüzüme karşı anneme, aileme küfür ediyor. Buna karşılık ne yapmamı bekliyorlar?” diyor.

*Tosic, kırmızı kart görüyor: “Van Persie aileme küfür etti.”, Sabri kavga ediyor, oyundan atılıyor “Volkan anneme ağıza alınmayacak küfürler etti” diyerek haklılıklarını dile getiriyor.

Kim ya da kimler!

12 Eylül 2015 tarihinde oğlunun yönettiği Galatasaray-Mersin İdman Yurdu maçını tribünde izlerken, ailesine edilen küfürlere çok içerleyen İhsan Kalkavan (Mete Kalkavan’ın babası) 80. dakikada stadı terk ettikten sonra bindiği takside kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılıyor. Maalesef İhsan abi, 2 yıldır sürdürdüğü hayat mücadelesini geçtiğimiz Pazar günü kaybediyor. İhsan abinin kalp krizi geçirmesini tetikleyen bu küfür olayı kamuoyuna yansımasına rağmen; “Şeref tribününde bu küfrü eden kim ya da kimler, neden müdahale edilmedi?” gibi sorular o gün de sorulmadı, bu günlerde de sorulmuyor. Yukarıda sıraladığım olayların hiçbirisi kadar mevzu edilmiyor.

Unutulmaması gerekir ki, hakemlerin de bir ailesi var ve küfrü asla hak etmiyorlar. Hakemlerin aileleri de en az diğer aileler kadar değerli. 20 yılı aşkın süre hakemlik yaptım. Annem, babam, eşim, çocuklarım tribünden bir tek maçımı dahi izlemediler. Daha doğrusu izleyemediler. Ben böyle bir şeye cesaret edemedim. Eminim Mete Kalkavan da babasının bu maça gelmemesini babasından istemiş ama sonuç alamamıştır. Bu ölümün arkasındaki saklı olan dram, kolayca kabul edilecek bir olay değildir. Yukarıda sıraladığım “aile ve küfür” mevzularından daha önemsiz de değildir. Bir cana sebep olmuştur. Volkan Demirel’e küfür eden şahıs nasıl tespit edilip, cezalandırılıyorsa; Kalkavan ailesine küfür eden kişi ya da kişiler de tespit edilip cezalandırılmalıydı. Belki de geç kalınmış sayılmaz, halen gereken yapılabilir.

Sevilen ve saygı duyulan...

İhsan abinin vefatına çok üzüldüm. Kalkavan ailesine sabır, merhum İhsan abiye rahmet dilerim. Hakemler arasında çok sevilen ve saygı duyulan bir kişiydi, hakemlerin İhsan abisiydi. Hakemlere yakınlık gösterir, her konuda yardımcı olmaya çalışırdı. Mekânı cennet olsun.

YORUM YAZ