MENÜ

Hakemler değil MHK korkuyor!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son 2-3 yazımın konusu olan FIFA hakem listesi nihayet açıklandı. Gördük ki; 12 yıldır FIFA yardımcı hakemi olan, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde görev yapmış, Avrupa’da aşağı yukarı her ay düzenli olarak maçını alan Cem Satman’ın FIFA kokardı alınmış.

Ne hakem camiası ne de kamuoyu bunun doğal bir performans değerlendirmesi olduğuna inandı. Herkes biliyor ki, Cem Satman Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde Negrodo’ya kaldırdığı hatalı ofsayt bayrağının diyetini ödedi.

Kimler gitti kimler!

Yakın tarihte birçok hakem benzer son yaşadı. Deniz Ateş Bitnel’in değil kokardını sökmek, hakemliğini bitirmek için tüm yöneticileri seferber oldu.
Statta rehin alınan Çağatay Şahan’ın “Hatalıydı!” diye hakemliği bitirildi. Trabzon’da Konyaspor lehine hatalı penaltı veren Süleyman Abay ve yardımcısı Gökmen Olgaç da artık yoklar…

İlker Meral Kasımpaşa, İlker Coşkun Sivas aleyhine verdikleri penaltılara kurban edildi.
Tolga Özkalfa ve nicelerini yazmıyorum bile!

Bir kalemde sildiler

Ankaraspor-Beşiktaş maçında Adil Sinem’le başlayan FIFA yardımcı hakem kıyımı, Beşiktaş-Galatasaray maçında Erdinç Sezertam ile devam ederken, son kurban da Cem Satman oldu.

Ne acıdır ki; yıllardır hakemlerimizi kulüplerin ya da yöneticilerinin çıkarlarına kurban edenler, altlarındaki koltuğun her an gidebileceğinden korkan hakem yöneticileri.
Onlar, içinden çıktıkları camiayı, kader birliği yaptığı hakem arkadaşlarını, bir kalemde silebiliyorlar.

Kendisi de yaşadı!

Cem Satman’ın kokardını alan şu anki MHK başkanı; hakemlerin en büyük sosyal örgütü olan Hakem Derneğinin kurucusu olmakla övünen Yusuf Namoğlu! “Ben hakemlerin babasıyım” diyor ama kulüplere direnemiyor!

FIFA kokardı, hakemliği ve Hakem Derneği Başkanlığı Bursaspor-Beşiktaş maçı sonrası, dönemin Beşiktaş Başkanvekili Yıldırım Demirören’le yaşadığı mahkeme süreciyle elinden giden Metin Tokat şu an MHK üyesi. Kendi yaşadığı haksızlığı, bir başka hakemin yaşamasına göz yumuyor.

Demirören ne demişti?

Galatasaray-Gençlerbirliği maçında Hagi ile mahkemelik olan, o süreçte FIFA kokardı elinden alınan, hakemlikte de tutunamayan Erol Ersoy da şu an MHK üyesi. O da hakemleri kurban etmekten çekinmeyen bir MHK üyesi konumunda.

Ya Yıldırım Demirören… Sezon başı hakem seminerinde yaptığı konuşmada: “Hakemlerimizi bir maçta öldürmeyelim!” diyordu. Çok değil, 4 ay sonra Cem Satman’ın “bir maçta” kokardının sökülmesine imza atan kişi oldu.

Nasıl dik dursunlar?

Sözün özü: “Hakemlerimiz cesur değil, korkuyorlar, eyyam yapıyorlar!” derken boş konuşuyoruz. “Korkak olan, eyyam yapan, cesur olmayan” hakemlerimiz değil, hakemlerimizi yönetenler!

Riva’da koltuklarında oturanlar dik durmadıkça, sahada hakemden dik durmasını beklemek en büyük hayal!

YORUM YAZ