MENÜ

Hakem Fenerli oyuncuları görmemiş!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında yaşananlarla ilgili kural çok net: “Aynı anda iki takımdan da ceza sahasına girenler olursa penaltı vuruşunun tekrarı gerekir.” Ancak maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu penaltıyı tekrar ettirmeyerek maçı Fenerbahçe lehine endirekt serbest vuruşla başlattı. Yapılan net bir kural hatasıdır. Kasımpaşa TFF ye itiraz eder/etmez, eder ise TFF ne karar verir; bunlar benim konum değil. Ben net olarak şunu ifade edebilirim.

Haberin Devamı

İki seçenek var

Birincisi: VAR müdahalesi ile kenara gelip hareketsiz görüntüye bakan hakemin, Kasımpaşalı oyuncularla birlikte Fenerbahçeli oyuncuların da ceza sahasına girdiğini görmemesi mümkün değildir. Dolayısıyla maçın hakemi oyunu nasıl başlatacağını bilemeyerek kural hatası yapmıştır. Uğurlu’nun bu maçtan önce yönettiği Beşiktaş-Sivasspor maçında da kural hatası yaptığını hatırlatırım.

İkincisi: Namoğlu’nun değişik medya organlarında yer alan açıklamalarına göre: “Hakem Kasımpaşalı oyuncuyu görmüş ama ceza sahasına erken giren Fenerbahçeli oyuncuları görmemiş.” Namoğlu kamuoyunun bu söylediklerine inanmasını bekliyorlarsa ortaya iki seçenek çıkar:

Haberin Devamı

Görme problemi

Birincisi: Ekrana baktığı halde Kasımpaşalı oyuncunun ceza sahasına girdiğini gören Uğurlu, Fenerbahçelileri görmemezlikten gelerek Fenerbahçe’ye “omuz” vermiştir.

İkincisi: Birinci seçenek ihtimal dışındaysa, o halde Süper Lig’de görev yapan bir hakemimizin ciddi oranda görme problemi vardır. Acilen hakemliği bırakmalıdır. Çünkü MHK talimatına göre görme problemi yaşayanlar hakemlik yapamazlar...

YORUM YAZ