MENÜ

Hakem dünyasında bir skandal daha

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hakemlik sadece sahada değildir. Hakem kültüründe asıl olan saha dışıdır. Hakem, hakem ahlakına sıkı sıkıya sahip olmalıdır. Bir hakem, sosyal yaşamı ve davranışları ile hakem camiasını küçük düşürecek davranış sergileyemez; milli, ahlaki ve hakemlik kültürüne aykırı hareket edemez. Eğer bunları göz ardı ediyorsa; Disiplin Kurulları tarafından lisansı iptal edilir. Bu husus “Hakem Talimatında” da açıkça belirtilmiştir.

Şimdi bunları neden yazdığımı düşünüyorsunuzdur... Açıklayayım... Dün öyle bir fotoğraf elime geçti ki, hala şaşkınlığım devam ediyor. Bir hakem, şerefli hakem formasını “paçavra” etmiş, bir yandan da eğlencenin dibine vuruyor!

Paraşütle Süper Lig’e

Dahası, bu fotoğraf karesindeki hakem, 3 gün önce Namoğlu tarafından Süper Lig hakemi yapılmış biri. Hem de böyle bir durumda, hakem talimatı “Hakemin lisansı iptal edilmelidir!” derken. Namoğlu aldırış etmeyerek, bu hakemi paraşütle Süper Lig hakemliğine indirmiş. İlk ikinci lig maçını 24 Ekim 2015’te yönetmiş bu hakemi, çok değil, 18 ayın sonunda, önündeki hakemlerin üzerinden atlatarak zirveye getirmiş.

Baştan savmalık budur

Bir hakem ki; “şerefli hakem formasını” günlük eğlencelerine meze ediyor, şerefli formamıza “paçavra” muamelesi yapıyor, bu halini çekinmeden sosyal medyada eğlence malzemesi yapıyor. Sonrasında ise bu hakem, Süper Lig hakemi yapılıyor. Ayrıca bu fotoğrafın yeni olmadığını, bir-iki yıldır elden ele dolaştığını da belirtmek isterim.

İnsan değeri bilmeyen, her şeye hakları olduğuna inanan, Riva’da oturdukları konforlu koltuklarında hakemliği yönettiklerini sanan Namoğlu ve ekibi, bu hakemi Süper Lig’e alarak büyük bir hataya imza atmışlardır. Türkiye’nin en seçkin hakemleri diye açıkladıkları 22 kişilik listeye koydukları bu isim, onların bu listeleri ne kadar baştan savma yaptıklarının göstergesidir.

İstifa müessesesi unutuldu

Şimdi bekliyorum. Bana ulaşan bu fotoğraf karesi, muhtemeldir ki, Namoğlu’nun eline de ulaşmıştır ya da ulaşmak üzeredir. Bu fotoğraftaki hakemle ve kendisiyle ilgili nasıl bir karar alacak, meraktayım... Eğer halen bahsettiğim fotoğraf ona ulaşmamışsa, kendisine ben gönderebilirim.

Bu büyük yanlış; önce Bölge Sorumlusu Murat Ilgaz’ın, sonra da Türk hakemliğinin yegâne sorumlusu Yusuf Namoğlu’nundur. Şimdi Namoğlu ve Ilgaz; Murathan Mungan’ın “Türkiye’de her şey olabilirsiniz ama rezil olamazsınız” sözünden feyz (!) alıp, “Bunun neresi rezillik?” diyerek, TFF başkanı Yıldırım Demirören’i her yeni gün biraz daha zorda bırakmaya devam mı edecekler; ya da istifa diye bir müessesenin de olduğunu hatırlayacaklar mı? Bekleyip göreceğiz.

YORUM YAZ