MENÜ

Gol iptali doğruydu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maç boyu sakin kalan ve çoğunlukla doğru düdükler çalan Halis Özkahya, ekibiyle birlikte maçı başarıyla tamamlamayı bildi. İlk dakikadan itibaren oyuna ağırlığını koydu ve konsantrasyonunu son dakikaya kadar taşıdı. 21. dakikada ceza sahasında Talisca ’nın eline gelen topta penaltı beklentileri oldu. Top Okay’ın kafasından sekerek, kısa mesafeden Talisca ’nın eline gelmişti. Devam kararı doğruydu.

En net hata

50. dakikada Özkahya ender hatalarından birini yaptı. Savunmasından gelen uzun topa hareketlenen N’Doye, Medel tarafından faule durduruldu. Özkahya ‘devam’ dedi. Her ne kadar Medel son adam pozisyonunda olsa da pozisyonda bariz gol şansı yoktu. Faul çalınsa bile sarı kart yeterli olurdu. Çünkü N’Doye topa henüz sahip olamamıştı, top kontrolünde değildi.

Hakemler yanılmadı

Belki de Özkahya adına maçın en kritik kararı 77. dakikadaydı. Maç 0-1 devam ederken, N’Doye ’un ayağından gelen golü Özkahya faul gerekçesiyle iptal etti. Pozisyonda Fabri’ye N’Doye’un faulü gerektirecek bir teması yoktu ancak Fabri’nin hemen arkasından topa yükselen Rodallega, Fabri’nin kafasına haksız bir müdahalede bulunarak faul yapmıştı. Gol iptali doğruydu. 84. dakikada Negredo’nun ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golünde de hakemler yanılmadı. Ofsayt kararı doğruydu.

Olumsuzluğun...

Son haftalarda Beşiktaşlılar, maruz kaldıkları hakem hataları ve art arda oynanan iki derbide yaşananlar dolayısıyla gergindi. Quaresma’nın cezasının açıklanacağı günlere denk gelecek yeni bir hakem hatası Beşiktaşlılar’ın sinirlerini daha da gerebilirdi. Özkahya’nın başarılı yönetimi birçok olumsuzluğun da önüne geçmiş oldu.

YORUM YAZ