MENÜ

Gol değil!

Abone Ol Google News

Konyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasında 90 dakikada tam 6 sarı kart ve 2 kırmızı kart çıktı. Yazarımız Deniz Çoban, mücadeledeki tüm tartışmalı kararları ve hakem Hüseyin Göçek’in performansını şu şekilde yorumladı; “Maçın 16. dakikasında Ömer Ali Şahiner’in kafa vuruşunda top çizgiyi geçti/geçmedi tartışması yaşandı. Bu pozisyonu değişik açılardan izlemek bizi yanıltır. Bu pozisyonlar için tek bir açıdan karar verilmeli. O da gol çizgisi kamerası!

Haberin Devamı

Selim Ay kart görmeliydi

VAR da o açıya bakarak karar verdi. Topun tamamının kale direğinin soluna geçmiş olduğunu göremiyoruz. Bence de pozisyon gol değil ve devam kararı doğru. Burada tartışmamız gereken bir konu var: Her şeye para buluyoruz ama maliyeti 300 bin Euro (Yaklaşık 2.1 milyon TL) civarı olan “Gol Çizgisi Teknolojisi”ni hala statlarımıza neden kurmuyoruz? Maçta sarı kartla oynayan Selim Ay; 32’de Rodrigues’e, 35’te Muriç’e yaptığı faullerde sarı kartla cezalandırılmadı. Üst üste yaptığı bu faullerden özellikle Muriç’e yaptığı ikinci sarı kartı gerektirirdi.

Haberin Devamı

Skubic’in ikinci sarısı hatalı

67. dakikada hakemin Skubic’e gösterdiği ikinci sarı kart hatalıydı. Skubic’in, Deniz’e sarı kartı gerektirecek bir faulü yoktu. 76. dakikada Ömer Ali’nin, Deniz’e yaptığı faule çıkan ikinci sarı kart ise doğruydu. Son dakika Konyaspor ceza sahasında Mevlüt yerde kaldı ve penaltı bekledi. Bence bu pozisyonda da hakemin devam kararı doğruydu.

YORUM YAZ