MENÜ

Futbol yok olay var

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beyaz Grup’ta şampiyonluğu yakından ilgilendiren İstanbul-Erzurum maçı büyük olaylarla yarım saat geç başladı. Futbol dışında her şey yaşandı, ancak oyun kalitesi görmek isteyenler yanıldı. İstanbul’un 2-1’lik zaferiyle sonuçlanan maçta hakeme ise pek iş düşmedi.

2. Lig Beyaz grubun kaderini belli edecek maç öncesi stat çevresine yaklaşıtığımda; Erzurumspor taraftarlarının sayıca üstünlüğü hemen göze çarpıyordu. Konuk ekibe 200 civarı bilet ayrılmıştı. Maça atanan hakem bir üst ligin, 1. Lig’in hakemi Bahattin Şimşek’ti. MHK üyesi Serdar Tatlı trübündeydi, TFF Eski Başkanı Sayın Haluk Ulusoy’un da olması dikkatimi çekti. 2 bin civarı Erzurum seyircisi stattaydı. Nasıl girdiler diye düşünürken, gerçek ortaya çıktı. İtfaiye giriş kapısını kıran taraftarlar biletsiz ve aranmadan girmiş. Maçın temsilcisi talimatlara aykırı sayıda seyircinin stada girmesi bir yana, güvenlik kontrolünden geçmeyen seyircilerin tribünleri boşaltmadan maçın başlamasına izin vermeyeceğini duyurdu.

Tribünden çatılara!

Erzurumspor başkanı, seyircisine kefil olduğunu ve olay çıkartmayacaklarına dair garanti verdiğini söylemesine rağmen maç başlamadı. Saha içinde görüşmeler uzadıkça, ortam gerildi ve bir anda saha ortasında 60-70 kişilik bir grup kavgaya başladı. Polis marifetiyle Erzurumspor taraftarları tribünlerden çıkartıldı, onlar da inşaatın çatısına çıktılar.

Zemin berbat, futbol kötü

Nihayet futbol ortamı oluşunca, 35 dakika gecikmeli olarak sahaya çıkan hakemler maçı başlattılar. Şampiyonluğa oynayan iki ekibin çekişmeli geçeceğini beklediğim maçını izlemeye başladığım anda, hayallerim yıkıldı. Takım kaliteleri beklediğimin çok altındaydı. Top kaybı olmadan arka arkaya 5 pas yapıldığına şahit olamadım mesela. Zemin de kötüydü, kalite de. 31. dakikada bu kez saha karıştı. Hakem varlığını bu dakikada hissettirdi ve maçın sonuna kadar hatalı bir kararı olmadı. Oyuncuların bu an harici centilmen tavırlarını göz ardı etmemek gerekir.

Bir tek Mert Nobre!

Erzurumspor’da dikkat çeken tek isim Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan tanıdığımız Mert Nobre. 34’te ilk fırsatta takımını öne geçirdi. 4 dakika sonrası Erzurum atağında herkesin gol diye ayağa kalktığı sırada iki kale direğine birden çarparak sahaya dönen top, dönüşte Erzurum kalesine gol oldu: 1-1. İstanbulspor bir kontra atakta Halil’in ayağından golü buldu ve 2-1 öne geçti. Sonraki dakikalarda her topu Nobre’ye şişiren Erzurumspor oyunu rakip sahaya yıksa da pozisyon üretmekte zorlandı. İstanbulspor’da ise son dakikalarda oyuna giren Engin Baytar’ın topla buluştuğuna şahit olamadık. 1 maçı da eksik olmasına rağmen İstanbulspor liderlik koltuğuna oturdu.

YORUM YAZ