MENÜ

Fırat Aydınus, 1 sene daha devam

Abone Ol Google News

MHK, yeni sezonda görev yapacak hakem listesini açıkladı. Fırat Aydınus, bir sezon daha görevine devam edecek. Son 10 yılda 4. kez Süper Lig hakemleri ve 1. Lig hakem listesi ayrıldı. Çözümün listeyi bölüp birleştirmekle olmayacağı aşikar.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon Süper Lig ve 1. Lig maçlarının hakemleri en üst hakem kadrosu olan Üst Klasman kadrosundaki 46 hakem arasından atanıyordu. Yani Süper Lig ve 1. Lig için aynı hakem havuzu kullanılıyordu. Önümüzdeki sezon için bu havuz ikiye bölündü. Süper Lig hakemlerinin kadrosu ile 1. Lig hakemlerinin kadrosu ayrıldı.

Böl, parçala, topla

Ancak bu yapılan değişimin ilginç bir yönü var. Son on yılda bu kadro tam dört defa bölünüp, tekrar birleştirildi. Her yeni gelen MHK, yayınladığı talimatla bu kadroları birleştirdi ya da böldü. Ama bilinen bir gerçek var ki hakemliğin sorunları bölüp tekrar birleştirmekle çözülmüyor. Kadroların yapısıyla ilgilenmek yerine, hakemliğin problemlerini çözecek köklü yöntemler bulmak gerekiyor.

Kural hatasına af yok

Listelerde ise sürpriz denebilecek bir değişim görünmüyor. Fırat Aydınus’a bir yıl daha hakemliğin yolunu açan talimat daha önce TFF yönetiminin onayıyla yürürlüğe girmişti. Geçtiğimiz yıl Süper Lig’de düdük çalma başarısı gösteren isimler, ikisi hariç Süper Lig hakem kadrosuna alınmış. Ramazan Keleş ve Turgut Doman ise geçtiğimiz yıl Süper Lig’de maç yönetmelerine rağmen, 1. Lig maçlarında kural hatası tartışmalarına sebep olan hatalarından ötürü Süper Lig kadrosuna alınmayarak cezalandırılmış görünüyor.

Haberin Devamı

20 yıldan sonra alt lige

Yaklaşık 20 yıla yakın bir süre Süper Lig maçlarında yardımcı hakem olarak görev yapan Cem Satman ile Cem Hanoğlu ise sürpriz bir şekilde 1. Lig yardımcı hakem kadrosuna düşürülmüş.

YORUM YAZ