MENÜ

Favori Yıldırım plase Aydınus

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu hafta derbi haftası. En çok tartışılan konu: Derbi hakemi kim olacak? Kim olduğunun hiç önemi yok! Maç önü ve sonu hakkında konuşulanlar hep aynı olacak. “Bizim takımın düşmanı”, “Emek hırsızı” yakıştırmaları yine yapılacak. Hep böyle olmuyormu? Atamayı yapacak kişi Yusuf Namoğlu olduğuna göre, onun penceresinden bakmak lazım. Mete Kalkavan’ı geçtiğimiz hafta Fenerbahçe, Halil Umut Meler’i Galatasaray maçına atayan Namoğlu, iki ismi derbiye düşünmediğini belli etti. Halis Özkahya ve Hüseyin Göçek ise Fenerbahçe’den vetolu. Alper Ulusoy bu maçlar için yeterli görülmüyor. Cüneyt Çakır ise son anda bir değişiklik olmaz ise derbi tarihinde Türkiye’de olmayacak.

3 isim de vetolu!

Türkiye’nin 6 FIFA hakemini saydım, mantıken hiç biri uymadı. Geriye FIFA kokartlı Ali Palabıyık ile 2012 yılı sonunda FIFA kokartları alınan Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım kaldı. Aslında Namoğlu açısından bu üç isim de sakıncalı! Aydınus, 10 gün önce Fenerbahçe-Beşiktaş derbisindeydi ve 2 Fenerbahçeli’yi ihraç etti. Kartlar doğru olsa da Fenerbahçe cephesinin tepkisini aldı.
Palabıyık; Trabzonspor maçında Fenerbahçe’nin puan kayıplarını sorumlusu ilan edildi. Bülent Yıldırım ise 7. haftada Akhisarspor maçında Alper’e gösterdiği kırmızı kartla tepkileri üzerine çekmişti.

Sonunu düşünen...

Bu üç isimden hangisi açıklanırsa açıklansın tepkiler kaçınılmaz olacak. Namoğlu en az tepkiyi çekecek ismi bulmaya çalışıyor. İbre son haftaların başarılı hakemi Bülent Yıldırım’ı gösteriyor. Son 7 derbinin 4’ünü yöneten Aydınus ise ileriki haftalar da düşünülerek ikinci tercih olsa da yine önemli adaylardan. Palabıyık, yapılan değerlendirmelerin son alternatifi. Ya da ütopik bir tavsiyem var! Namoğlu, 11.10.2012’den beri Kadıköy’e uğramayan Halis Özkahya’yı bu maça atasa nasıl olur? Her hakeme bir kulp takılıyor nasılsa... Ne demişler: Sonunu düşünen, kahraman olamaz...

YORUM YAZ