MENÜ

En yakın Mustafa Çulcu

Abone Ol Google News

Müftüoğlu’nun dönmesi zor

Haberin Devamı

Daha önce 11 ay kadar bu görevi yaptı. Ayrıldığı günden beri o koltuğa dönmenin hayalini kuruyor. Bu görev için ikili ilişkilerini de fazlasıyla kullanıyor ancak büyük handikapları var. Görevde olduğu süre onun açısından çok başarılı geçmemişti. Terfi ettirdiği hakemler tek bir Süper Lig maçı yönetemeden ligden düştüler. Deniz Ateş Bitnel’le birlikte, İlker Meral, Çağatay Şahan, Süleyman Abay gibi hakemler kulüplere kurban edildi. Atama yanlışları, eğitim yetersizliği en başta yanlışlarıydı. Görev anlayışı yüzünden değil ama hiç beklemediği bir konudan başkanlık koltuğunu bırakmak zorunda kaldı. 11 aylık bu referans süre koltuğa dönüşünü zorlaştıran sebepler.

Arıcı görüştü, anlaşamadı

Her şeyden önce Türkiye’nin çok değerli bir siyasetçisidir. Tıp doktoru olan ve uzun süre başhekimlik yapmış olan Abdurrahman Arıcı, ülkemize parlamenter olarak hizmet etmiş, bakan yardımcısı olarak bürokrasinin tepesinde yer almış bir kişilik. Halen hakem derneğinin genel başkanı ve TFF Temsilciler Kurulu’nun da başkanı. TFF ile ilk masaya oturan kişinin Abdurrahm Arıcı olduğunu öğrendik. Ancak tarafların asgari müşterekte anlaşamadıklarından söz ediliyor. Bir kez daha görüşürler mi onu şimdilik bilemiyoruz.

Haberin Devamı

Kriz dönemlerinin adamı Mustafa Çulcu

Adaylar arasında ismi en fazla ön plana çıkan isim. Geçmişinde FIFA hakemliği ve MHK başkanlığı tecrübesi var. 2005- 2006 sezonu Şubat ayında göreve gelmiş ve kriz dönemini başarıyla atlatmıştır. Onun döneminde Süper Lig’e terfi eden hakemler, Türk hakemliğinin son 10 yılına imza atmıştır. Kamil Abitoğlu, Bünyamin Gezer, Barış Şimşek, Halis Özkahya, Suat Arslanboğa, İlker Meral, Deniz Çoban onun döneminde Süper Lig kadrosuna alınmıştır. Şu an yorum yapan kişiler arasında tüm maçları ettüt eden, hakemleri yakından tanıyan ve güncel literatüre hakim olan birkaç kişiden biridir. Şu an göreve en yakın kişi gibi duruyor.

Yavuz’un sağlık problemi olmasa

Aralıksız olarak en uzun süre MHK başkanlığı yapan birkaç kişiden birisidir. Belki de tek kişidir. Başkanlık yetileri ve kriz yönetimi konusunda yeterliliği vardır. Hakem kadrosunu tanır, bilir ve hep olayın içindedir. Türk hakemliğine önemli isimler kazandırmış, bende emeği olan bir büyüğümdür. Şu an TFF Yönetim Kurulu danışmanlığı görevini yürütmektedir. En büyük handikabı sağlık sorunlarıyla boğuşuyor olmasıdır. Acil şifalar dilerim.

Tatlı kabul görmez

Cılız da olsa, bu geçiş döneminde isimi dillendiriliyor. Namoğlu’nun hakem atama kurulundaydı ve icraatın başındaydı. İstifaya giden sürecin yaşanmasında yapılan hatalı icraatların en etkili ismiydi. Tepkiyle istifa eden kuruldan bir kişinin bu göreve tekrar getirilmesi kabul görmez.

YORUM YAZ