MENÜ

En büyük artısı tecrübesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sakatlığı sonrası hatalı maçlar yönetse de MHK ondan hiç vazgeçmedi. Trabzon’a vetolu hakemleri gönderme cesareti olmayan MHK’nin fazla bir seçeneği yoktu. 40 bin taraftar önünde yüksek atmosferde en büyük artısı kokartı ve tecrübesi olacaktır.

Halis Özkahya sezon başı sakatlığı dolayısıyla ligde görev alamadı. 12. haftada sahalara dönen Özkahya; bir hafta hariç, geri kalan haftaların tamamında görev yaptı. Hatalı maçları da olsa; MHK onu hiç dinlendirmedi. Galatasaray-Alanyaspor maçında Buruma’nın rakibine attığı yumruklara ve Karabükspor-Beşiktaş maçında Quaresma’nın rakibine tekmesine kayıtsız kalan Özkahya çok eleştirilmiş ancak hataları büyük takım lehine olduğu için yoluna devam etmişti.

Vasatın altında

Bu sezon genelde Anadolu maçlarında görev yapan Özkahya, geçtiğimiz hafta yönettiği Rizespor-Antalyaspor maçında da vasatın altında bir yönetim sergilemişti. Yukarıdaki anlattıklarımdan yola çıkarsak; oynanacak olan maça maalesef performansa dayalı bir atama yapılmadığını söyleyebiliriz. Yıpranan hakem kadrosu içerisinde, kötülerin iyisi ve iki takımın da en az tepkisini çekebilecek isim tercih edilmiş görünüyor. Trabzonspor’dan vetolu olan hakemleri Trabzon’a gönderme cesareti olmayan MHK’nın elinde çok da fazla seçeneği zaten yoktu.

Yanlış tercih diyemem

Bu pencereden bakınca, “Özkahya neden bu maça atandı, çok yanlış bir tercih oldu” diyemem. 40 bin taraftarın önünde ve yüksek atmosferde oynanacak maçta; kokartı ve tecrübesi Özkahya’nın en büyük artıları.

Sinirli ve gergin ruh hali

Bunun yanında bazı çekincelerimi de dile getirmek istiyorum. Sakatlık sonrası Özkahya maçlarda çok fazla koşmuyor ve tedbirli davranmaya çalışıyor. Belki sakatlığı tam olarak geçmedi, belki de üzerinden sakatlık tedirginliğini atamadı. Özkahya’nın gergin ve sinirli ruh hali de ona bu maçta zarar verebilir. Bu sezon itibariyle hakemlere olan güvenin azalmış olması da, oyuncularla iletişim konusunda onu zora sokabilir.

YORUM YAZ