MENÜ

Derbinin hakemi Aydınus!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş ile Galatasaray, Cumartesi günü Vodafone Park’ta kozlarını paylaşacaklar. Hem iki takım arasındaki ezeli rekabet, hem de ligin gidişatı açısından önemli bir maç oynanacak.

Maçın hakemi kim olursa olsun, ne kamuoyuna ne de kulüplere beğendirmek mümkün olacak. Alışık olduğumuz üzere; maçın hakeminin ismi açıklandığında, o hakemin geçmiş maçlardaki olumsuz kararları gündeme getirilerek, ciddi bir tartışma ortamı oluşturulacak. Maç sonunda da; ağzıyla kuş tutsa bile, hakem yenilen takıma yaranamayacak. Bu artık bizim futbolumuzun değişmeyen ritüeli oldu.

Kimini de Namoğlu beğenmiyor!

Bu derbinin tartışılan hakemi de muhtemeldir ki, Fırat Aydınus olacak! Çünkü başka alternatif yok. Sağdan bakın, soldan bakın; 22 kişilik Süper Lig hakem kadrosunda derbiye aday diye sayabileceğiniz ikinci bir isim yok. Kimi tecrübesiz, kiminin performansı diplerde, kimini kulüpler istemiyor, kimini de Namoğlu beğenmiyor. Elinizde kala kala Aydınus kalıyor!

Son yıllarda hakem performansları çok tartışılır oldu. Yeni hakemler bulamıyoruz, var olanlar da performans olarak geri gidiyor. Türk hakemliğinin iki numarası Hüseyin Göçek’in performansı ortada. 3 numarası Halis Özkahya’nın Avrupa’daki ilerleyişi yaptığı hatayla geri tepti. Ali Palabıyık’ı çok erken tükettik. Mete Kalkavan “Caner olayı” ile epeyce yara aldı. Diğerleri “tecrübesizler sınıfının” daimi üyesi oldu.

Kendine iyi bak hocam!

Başka bir ülkede olsak bu tablonun sorumlularından hesap sorulur ancak bizim ülkemizde taltif ediliyor. Şu tablonun baş mimarlarından, Yusuf Namoğlu ve onun ekibi; beş yılda 2 kere gitti, üç kere geri geldi. Başarı yok, hedef yok, vizyon yok ama görev var! Vah Türk hakemliğim vah!

Sözün özü: Derbinin oynanmasına bugünle birlikte 4 gün var. Allah Türk futbolunun yardımcısı olsun! Allah Fırat Aydınus’u kazadan beladan korusun! Kazara merdivenlerden inerken ayağı takılsa, kafasını bir yerlere çarpsa; derbiye atayacak hakemimiz kalmayacak! Kendine iyi bak Fırat Hocam!

YORUM YAZ