MENÜ

Derbide Hüseyin Göçek'e tam not!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hep hakem diyoruz ama gözlemcileri de unutmamak lazım. Sezon başından beri, her biri başka telden çalıyor. Örnek mi? Hüseyin Göçek derbiden önce Gaziantepspor-Konyaspor maçını yönetti. Son dakika Rajtoral’ın Douglas’a tekmesine sadece sarı kart gösterdi. Gözlemci Yunus Yıldırım belli ki o tekmeyi raporunda görmezden geldi.

Göçek’in bir sonraki maçı Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi oldu. Gözlemcisi de 30 gözlemci arasından yine Yunus Yıldırım... Ben, hakemlik tarihinde aynı gözlemcinin aynı hakemi üst üste iki kez izlediğine hiç şahit olmamıştım. Bu durum gözlemci atamalarını yapan, çok bilen(!) MHK üyesinin gözünden kaçmış! Ya da, “Bize, gören gözlemci değil, görmek istemeyen gözlemci lazım!” demiş.

Anlaşılıyor ki; Rajtoral’ın tekmesini göremeyen(!) göz; bu kez Van Persie ve Tosic’i de görememiş! Göçek’e tam not vermiş! Görev tamamlanmış.

Riva’da beş yıldızlı tatil!

Maçlarda hatalar tam hız devam ediyor. Düzelen hiçbir husus yok. Aynı hatalar, aynı hakemler tarafından ısrarla yapılıyor. Kararlarda standart bir türlü sağlanamıyor.
Sadece tek bir örnek vereceğim. Fazla uzatmadan...

Kasımpaşa-Galatasaray maçında Hakan Balta’nın kapalı koluna çarpan topa çalınan penaltı; Kayseri-Trabzon maçında “harmandalı” oynayan oyuncuların eline gelen topa çalınmayan iki penaltı...

Bu kadar tezat olmaz! Olamaz! Olmamalı!

Eğitim mi? Her hafta Riva’da, hem de 3 gün boyunca sürüyor. Bunlar hiç gösterilmiyor mu? Anlatılmıyor mu? Şaşırıyorum... MHK’nin eğitimden sorumlu üyesi Murat Ilgaz. Ne yapıyor, neler anlatıyor acaba? Merak ediyorum. Belki de hakemler eğitim yerine tatil yapıyorlardır Riva’da! Aklıma başka bir şey gelmiyor.

Bir de Bülent Yavuz var. Görevi: “Federasyon yönetimi hakem danışmanı!” Görevi gereği yönetime hakemlerle ilgili rapor veriyor, yol gösteriyor... En azından öyle olmalı... Gerçi kendisi bu ara çok yoğun! Hem TFF’de danışman hem MHK scout ekibinde; hem gazetede yazıyor; hem radyoda, hem de Kıbrıs’ta bir televizyonda program yapıyor. Hakem eleştiriyor. Benimle aynı işi yapıyor yani! Vakit yetişmez ki buna!

Albert Einstein!

Önceki hafta Kayserispor-Alanyaspor maçında verilmeyen penaltılar Hakan Kutlu’yu isyan ettirdi. Bu hafta yine üç; rakamla ‘3’ penaltısı verilmeyince, görevinden ayrıldı. Yani başarısızlığın bedelini ödedi. Sizce buna sebep olan hakem bir bedel ödeyecek mi? Mesela iki hafta evinde oturup maça hasret kalacak mı? Sanmam... Bu maçta 3 penaltıyı pas geçen Serkan Çınar, çok değil bir önceki yönettiği maçta kural hatası yapmıştı. Ödül(!) olarak Kayserispor-Trabzonspor maçına atandı! Hakan hoca meraklanmasın! Alanya maçında penaltılarını vermeyen Ümit Öztürk de bu hafta Bursaspor-Rize maçını yöneterek ödülünü aldı!

Bu MHK üçüncü kez görevde. Diğer dönemlerinde toplam 15 ay görev yapabilmişlerdi. 3. defa geldiler, daha önce ne yaptılarsa yine aynısını yapıyorlar. Hata yapan hakeme inadına maç veriyorlar.

Başarısızlık kaçınılmaz! Bunu ben söylemiyorum; seneler önce Einstein söylemiş: “Hep aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemek, aptallıktır!” Ben de farklı bir sonuç bekleyerek “Aptallık!” yapmıyorum. Peşinen başarısızlığı kabul ediyorum.

YORUM YAZ