MENÜ

Derbi için 4 aday var

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu sütunlarda Merkez Hakem Kurulu’nu ve uygulamalarını yeri geldikçe en ağır şekilde eleştiren biriyim. Ama bu hafta için ayrı bir parantez açmak istiyorum. 1. Lig dahil bu hafta oynanan 18 maçta hakemlerin performansı bir iki hata dışında, ortalamanın üzerindeydi ve hakemler adına başarılı bir hafta geride kaldı. Her hatadan sonra nasıl Namoğlu ve kurulunu hedefe koyuyorsak, bu hafta için de ekibini tebrik etmemiz gerekir. Çok fazla konuşulmadılar ve eleştirilmediler.

Geçtiğimiz haftanın başarısının, bu haftaya da yansıması en büyük temennim. Bu hafta sonu, sonucu merakla beklenen bir derbi oynanacak. Bir tarafta puan kaybına tahammülü olmayan Fenerbahçe, diğer tarafta oturmuş kadrosu, oynadığı futbol ve Porto galibiyetiyle Kadıköy’e kazanmak için gelecek Beşiktaş.

Hakem başrol olur

Böyle bir maçta alışık olduğumuz üzere, başrol yine hakemde olacak. İstediğini alamayan tarafın hedef tahtasında olmaktan kurtulamayacak. Hakemin geçmiş maçları irdelenecek. Bir takımın düşmanı ilan edilecek. Çünkü bu güne kadar birkaç istisna dışında hep böyle oldu.

Bu maçı kimin yöneteceği sorusu da doğal olarak bugünün gündemi... Böyle maçlar özeldir. Hakemi de özel olmak zorunda. Fantezi yapılacak, henüz yeterli tecrübeyi bulamamış hakemlerin atanacağı maçlar değil. Deniz Ateş Bitnel olayı hala hafızalarımızda taze.

Özkahya zor görünüyor

Daha önce bu maçları defalarca yönetmiş ve belirli olgunluğa erişmiş bir hakem atanacaktır mutlaka. Oyunu okuyacak, oyunun gidişatına göre önlemler alabilecek, gerektiğinde kartlarını kullanacak, gerektiğinde olayları kişiliğiyle çözebilecek, maçın ve oyuncuların üzerine çıkabilecek bir ismin sahada olması gerekir.
Tarif ettiğimiz özelliklere uyan hakemlerin sayısı maalesef çok fazla değil. Bu maç yine Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım ekseninde dönecektir. Fenerbahçe ‘veto’su olmasa, bu isimlere Halis Özkahya’yı da ekleyebilirdim ancak bu atmosferde zor görünüyor.

Kolay gelsin Başkan

Dolayısıyla bu haftanın işi en zor olan ismi Sayın Namoğlu. Tercih edeceği isim ve o kişinin sahadaki performansı ona rahat bir nefes aldıracak ya da eleştirilerin merkezine oturtacak. Ne diyelim? Kolay gelsin Başkan!

YORUM YAZ