MENÜ

Cüneyt Çakır'a tam not

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligin birincisi ile ikincisinin oynadığı maç beklendiği üzere çok tempolu geçti. Hakem de bu tempoya ayak uydurmak da zorlanmadı. Başarılı ve doğru düdükler çaldı. Çakır’ın maç boyunca kritik anlarda verdiği kararlar doğruydu.

Türkiye’nin bir numaralı hakemi Cüneyt Çakır, çok yoğun bir maç temposuyla sezona devam ediyor. Dünya Kupası eleme maçları, Şampiyonlar Ligi maçları ve Türkiye’de yönettiği önemli müsabakalar Çakır’ın sırtına çok fazla yük bindirmiş durumda. Daha geçtiğimiz hafta derbideki performansıyla göz dolduran Çakır, başarılı performanslarına bu maçla yeni bir halka daha ekledi. Ligin birincisi ile ikincisinin oynadığı maç beklendiği üzere çok tempolu geçti. Hakem de bu tempoya ayak uydurmak da zorlanmadı. Başarılı ve doğru düdükler çaldı.

Cengiz’in pozisyonunda penaltı yoktu

Maçın 18. dakikasında Başakşehir atağında ceza sahasında topla buluşan Cengiz kaleciyi geçtikten sonra, Fabri’nin herhangi bir teması yokken kendini yere bıraktı. Çakır doğru olarak Cengiz’i sarı kartla cezalandırdı. Penaltı yoktu. İlk yarıda sadece Atınç’ın Mossoro’nun ayağına bastığı pozisyonda sarı kartı atladığını söyleyebiliriz. Maçın ikinci yarısında Çakır standardını bozmadı. Doğru düdükler çalmaya devam etti.

Golün iptali doğru karar

Cüneyt hocanın 67.dakikada Beck’in rakibini omzundan çekerek düşürdüğü pozisyonda gösterdiği sarı kart doğruydu. Hücum oyuncusunun top kontrolünde olmadığı için kırmızı kart olmazdı. 88. dakika oynanırken Başakşehir’in Mahmut’la kazandığı gol, faul gerekçesiyle hakem tarafından iptal edildi. Hakemin kararının doğru olduğunu düşünüyorum. Çünkü Başakşehirli Mahmut sol koluyla, Oğuzhan’ı sol kolundan tutup dengesini bozarak düşmesini sağlamıştı.

YORUM YAZ