MENÜ

Cesur tavır!

Abone Ol Google News

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı ve ekibinin ilginç bir atama metodu var.

Haberin Devamı

4 büyüklerin maçlarına; bir hafta tecrübeli isimleri atarken diğer hafta tecrübesizleri ve yeni yüzleri atıyor. Geçtiğimiz hafta Cüneyt Çakır, Arda Kardeşler, Alper Ulusoy bu takımların maçlarını yönetirken, bu hafta Ali Şansalan, Bahattin Şimşek, Atilla Karaoğlan ve Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek.

MHK’nin, maçları daha geniş kadroya yayma çabasını ve görevlendirmelerdeki cesur tavrını önemsiyor ve destekliyorum. Elbette genç isimler sahada hata yapıyorlar ama tecrübeli dediklerimiz de sahaya çıkınca mükemmel maç yönetmiyorlar. Bu haftanın atamalarıyla ilgili öne çıkartmak istediğim üç tespitim var:

Gençleri kaybedebiliriz

Göztepe-Fenerbahçe maçındaki başarısız hakem yönetimi sonrası; o maçın hakemi Karaoğlan’a Beşiktaş, video yardımcı hakemi Şansalan’a Galatasaray maçı vermek bana çok doğru gelmedi. Bu gençlerin bilinçaltında: “Ne hata yaparsak yapalım, bu maçların değişmez adamı olduk!” fikri yerleşirse, gençleri kazanmadan kaybedebiliriz. Diğer yandan Şansalan’ın sürekli gerileyen performansı da Galatasaray maçı için bana yeterli gelmiyor.

Haberin Devamı

Fırat Aydınus dönüyor

Gaziantep FK-Trabzonspor maçında, Trabzonsporlular’ın tepkisini çeken ancak MHK tarafından kararlarında haklı bulunan Fırat Aydınus, 1 ay sonra sahalara dönüyor. MHK, “Gözlemcisiyle yemek yedi, o yüzden beklettim!” dese de bu beklemenin nedeninin Trabzon kanadının baskısı olduğu belli.

Kurul, kararı onaylıyor

Denizli-Beşiktaş maçında, VAR müdahalesine rağmen Denizlispor’un verilmeyen penaltısı tartışma konusu olmuştu. O maçın video yardımcı hakemi Koray Gençerler’e bu hafta hakem olarak görev verilmiş. Dolayısıyla bir anlamda MHK o pozisyonla ilgili görüşünü açıklamış: “Bize göre de pozisyon penaltı!” demiş.

YORUM YAZ