MENÜ

Çakır'ın atanması normal

Abone Ol Google News

Geçtiğimiz haftayı gençlerle ve yeni yüzlerle götüren MHK, bu hafta tecrübelileri sahaya sürmüş. Sosyal medya yaygarasını bir kenara bırakırsak, Çakır’ın Fenerbahçe-Trabzonspor mücadelesine atanmasının yadırganacak bir tarafı yok.

Haberin Devamı

MHK önceki yılların aksine değişik atama prensibiyle yoluna devam ediyor. Maçları hakemler arasında adaletli paylaştırmaya gayret ediyor. Şu ana kadar 60 maçı farklı 27 isim yönetti. 6. hafta itibariyle 3 maçtan fazla görev alan yok! Bazı hakemleri maçtan maça koşturup, bazılarını kızakta bekletmiyor. Kadroyu daha geniş tutuyor; gençleri/yaşlıları, tecrübelileri/tecrübesizleri harmanlıyor. En azından ilk 6 haftadaki görüntü bu... Geçtiğimiz haftayı gençlerle ve yeni yüzlerle götüren kurul, bu hafta tecrübelileri sahaya sürmüş. Trabzonspor-Fenerbahçe maçı için Cüneyt Çakır tercih edilmiş. Sosyal medya yaygarasını bir kenara bırakırsak, Çakır’ın bu maça atanmasının yadırganacak bir tarafı olmadığı fikrindeyim.

Hepsinde kusur bulunur

Ligde 40 maç üstü yönetmiş hangi ismi bu maça verseniz, hepsiyle ilgili bir kusur bulacak durumdayız. MHK’nın her maça genç hakem bulacak hali yok. Ligde 300’ün üzerinde maç yönetmiş olan Çakır’ın her takımın lehine/aleyhine hataları olmuştur. Geçmiş maçlarındaki hatalı kararlarının üzerinden gidersek, dünyada sayılı hakemlerden olan Çakır’a ülkemizde maç yönettiremeyiz.

Haberin Devamı

Kardeşler’e dikkat!

Daha önce de birkaç kez ifade ettiğim gibi Arda Kardeşler’in performansı FIFA kokardını taktığı günden beri bir türlü vasatı aşamadı. Neredeyse tartışmalardan uzakta yönettiği bir büyük takım maçı yok. Bu hafta Galatasaray’ın zorlu Erzurum deplasmanında onu izleyeceğiz. Umarım bu kez beni şaşırtır. Beşiktaş maçının hakemi Alper Ulusoy ise geçen yılın aksine bu sezona iyi başladı. Yönettiği iki maçta da performansı geçen yılın çok ilerisindeydi.

YORUM YAZ