MENÜ

Bunun adı inatlaşmak

Abone Ol Google News

Bu haftaki atamaları hiç sağlıklı bulmuyorum. Serdar Tatlı’nın ölçüyü kaçırdığını, “Dik duracağım” derken, hakem camiasını gereksiz bir stresin içine soktuğunu düşünüyorum. ‘Baskıdan etkilenmiyoruz’ mesajı vermek istenebilir ama MHK Başkanlığı makamı, inatlaşma makamı olmamalıydı!

Haberin Devamı

Ligin son düzlüğüne giriyoruz. Tansiyon çok yüksek! Daha çok sakinliğe ve aklıselime; ateşe benzin dökmek yerine, söndürmeye; alevi körüklemek yerine, aleve su serpmeye ihtiyacımız var! Elbette Serdar Başkan’ın kendine göre bir bakış açısı vardır. Mutlaka, maçlar salimen tamamlansın istiyordur. Maksadı kaos doğurmak değildir. Fakat her ne olursa olsun ben bu haftanın atamalarını sağlıklı bulmuyorum. Serdar Başkan’ın ölçüyü kaçırdığını, ‘Dik duracağım!’ derken, hakem camiasını gereksiz bir stresin içine soktuğunu düşünüyorum.

Daha önce şahit olmadım

Hakem camiasının içinde olduğum süre boyunca ardışık iki hafta, aynı hakemin aynı takımın maçına çıktığına hiç şahit olmadım. Böylesi gergin bir ortamda yılların atama prensibini yıkmanın mantıklı bir açıklamasının olduğunu düşünmüyorum. Kasımpaşa-Beşiktaş maçına Halil Umut Meler’in atanmasını gereksiz bir gerginliğe davetiye çıkartmak olarak görüyorum.

Haberin Devamı

Büyük problem çıkabilir

Sayın Serdar Tatlı, hakem camiasının hiçbir baskıdan etkilenmediği mesajını vermek istemiş olabilir ama doğabilecek sonuçları da hesaba katması gerekirdi. Olası bir hakem hatasının ardından yaşanacaklar yine hakem camiasına ve TFF’ye büyük bir problem olarak geri dönecektir. MHK Başkanlığı makamı inatlaşma makamı olmamalıydı!

Gerginliği körüklemek demek

Aynı sebeplerle Galatasaray maçına Fırat Aydınus’un atanmasını da doğru bulmuyorum. 30 aydır Galatasaray maçlarından uzakta tutulan bir hakemi; Fatih hocanın ve 3 önemli futbolcunun cezalı olduğu kritik bir maç öncesi; TFF ile Galatasaray camiasının iplerinin gerildiği bir ortamda bu maça atamak gerginliği körüklemek gibi olmuş. Nispeten Fenerbahçe maçına yapılan Cüneyt Çakır atamasına bir şey söylemiyorum. Diğerlerinin yanında bu atamanın lafı bile olmaz!

YORUM YAZ