MENÜ

Bu tutuculuk neden!

Abone Ol Google News

İlk hafta, Serdar Tatlı’nın yeni yüzlere görev verme eğiliminde olduğuna dikkat çekmiştim. İkinci haftaya başlarken, bu görüşüm boşa çıktı. Yanıldım. Bu hafta 10 maçın 9’unda yine eski yüzler sahada olacak. Tek yeni yüz: Erkan Özdamar... Tüm kamuoyu sahalarda yeni isimleri görmek istiyor ama MHK şimdilik bu işi ağırdan alıyor. Bunu, sadece 2. haftanın hakemlerine bakarak değil aynı zamanda yardımcı hakemlerine de bakarak söylüyorum.

Haberin Devamı

Yorum yapmak doğru olmaz

2. hafta itibariye görevlendirilen 40 yardımcı hakem arasında bir tane yeni isim yok. Ki yardımcı hakemin en kritik sorumluluğu ofsayt kararları. Onu da VAR zaten çözüyor. Bu tutuculuk neden? Bu hafta atamalara bakarak: “Şu hakeme görev verilmedi, bu hakem kızağa çekildi” diye yorum yapmak doğru olmaz. Çünkü MHK geçtiğimiz hafta görev verdiği 10 hakemin hiç birine bu hafta görev vermedi. Farklı 10 ismi sahaya sürdü.

Çakır geçer not aldı

Tek dikkatimi çeken, Cüneyt Çakır’ın maç alması. Trabzonspor- Beşiktaş maçında VAR masasında oturan Çakır, Atiba pozisyonunda devreye girince- ben de dahilhatalı davrandığı yönünde eleştiriler olmuştu. Bu görevlendirme Çakır’ın MHK’den geçer not aldığı anlamına geliyor. Şu ana kadar Fırat Aydınus, Halis Özkahya, Hüseyin Göçek, Koray Gençerler ve Özgür Yankaya düdük çalamadılar.

Haberin Devamı

Aydınus derbi adayı

Fırat Aydınus önümüzdeki hafta Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin adayları arasında. Bekleme sebebi bu olabilir. Başakşehir maçında Aleksic’in yerde kaldığı pozisyonda VAR olarak müdahalede bulunmadığı için de MHK tarafından dinlendiriliyor olabilir. Sebebini bu günden bilme şansımız yok.

Karaoğlan güven kazandı

Başakşehir-Galatasaray maçına atanan Atilla Karaoğlan geçtiğimiz yılın flaş ismi. Görünen o ki Zekeriya Alp komitesinin güvenini kazanan Karaoğlan, Tatlı komitesi tarafından da beğeniliyor. Bu tarz maçlar için fazla tecrübesi yok ama yetenekli olduğu muhakkak. Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin maçlarında ise Meler ve Öztürk gibi tecrübeli isimler var.

YORUM YAZ