MENÜ

Bu maçın altından o kalkar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Çarşamba günü bu sütunlarda derbinin hakeminin kim olacağıyla ilgili “Favori Çakır, Aydınus Plase!” başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Öyle de oldu, Namoğlu beni yanıltmadı. Dev derbide Çakır ve ekibini görevlendirdi. “Fenerbahçe’nin Çakır’ı istemediği, Çakır- Aydınus pazarlığının yapıldığı” yönünde birçok tartışma oldu. Her ne olursa olsun, Namoğlu sağduyuyu elden bırakmadı. Maçın adına ve zorluğuna en uygun hakemini bu maça atadı.

Tartışmalar bitmeyecek

Daha önce de ifade ettiğim gibi; maç saatine kadar tartışmalar bitmeyecektir. Kamuoyu Cüneyt Çakır’ın geçmişte yönettiği her iki takımın maçlarındaki olumsuz hatıraları gündeme getirecektir. Maalesef günümüzün vazgeçemediğimiz bir ritüelidir bu...

Bu atmosferi çok yaşadı

Derbi maçları ligimiz için özel maçlardır. Hakemlerinin de özel olması gerekir. Gerektiğinde takımların ve oyuncuların üzerine çıkabilecek; oyunun gidişatına göre önlemler alabilecek; bazen diyalogla, bazen kartlarıyla oyunu kontrolünde tutabilecek; bu atmosferleri birçok kez yaşamış bir hakem bu zor maçın altından kalkabilir. Bu tarife Türkiye’de en çok uyan 2-3 hakemden biri de Cüneyt Çakır’dır. Sayısız üst düzey turnuvalarda bulunmuş, Şampiyonlar Ligi’nde final yönetmiş, 2018 Dünya Kupası finalinin en büyük adaylarından biri olan Cüneyt Çakır; eğer gününde olursa bu maçın altından da rahatlıkla kalkabilecektir.

YORUM YAZ