MENÜ

Bu kararın örneği yok

Abone Ol Google News

Son saniyede gelen Gaziantep'in golünden önce Okan'ın topu 6 saniyeden fazla tuttuğu için çalmış olduğu endirek kararı kuralara göre doğru. Ancak ne dünyada ne de Türkiye’de yakın zamanda verilmiş böyle bir karar hatırlamıyorum.

Haberin Devamı

Maçın 20. dakikasında Gaziantep lehine verilen penaltının ofsayt gerekçesiyle iptali doğruydu. Ahmet Çalık’ın gördüğü kırmızı kart da tartışmasız yerindeydi. Galatasaray’ın 3. golünde Mariano’nun, Djilobodji’yi iterek düşürdüğünü görüyoruz. Pozisyonun üzerinden çok fazla zamanın geçmesi Galatasaraylı oyuncuların topu kazandıktan sonra geri paslar yapmış olması dolayısıyla bu atak başlangıç fazının dışında kabul edilir. Yani gol kararı doğruydu. Antep’in ikinci golünde ise Kenan’ın topa doğru belirgin bir hamlesi var ve bu hamlenin kaleciyi yanılttığını düşünüyorum. Yardımcı hakem için çok zor olan bu pozisyon VAR'la iptal edilmeliydi. Son dakikalarda Jimmy Durmaz’a korner bayrağı yakınında yapılan faul sonrasında Gaziantep hücumu başlamış fakat bu hücum birçok pozisyona sahne olmuştur. Üzerinden bu kadar zaman geçtikten sonra bu golün faul gerekçesiyle iptal edilmesini doğru bulmuyorum.

Haberin Devamı

Devamındaki penaltı doğru

Son saniyede gelen Gaziantep’in beraberlik golü öncesinde Okan’ın topu 6 saniyeden fazla tuttuğu için çalmış olduğu endirek kararı kuralara göre doğru. Ancak ne dünyada ne de Türkiye’de yakın zamanda verilmiş böyle bir karar hatırlamıyorum. Yani pek örneği yok. Pozisyon sonrasında verilen penaltı da doğru karardı.

YORUM YAZ