MENÜ

Başarısız!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fırat Aydınus, maçın başından başlayarak uzun süre kartlarını çıkarmadı. Talisca’nın orta parmak işareti kırmızı kart, Hasan Ali’nin, Babel’e yaptığı penaltıydı. Gidişata göre düdük çalan Aydınus, başarısız bir maç yönetti.

Dün akşam oynanan maçın ilk dakikasından itibaren; Fırat Aydınus kartlarını kullanmak yerine, oyuncularla konuşarak ve ortamı yumuşatarak kontrolü sağlamaya çalıştı. İlk yarı süresince; 5’de Tolgay’ın Hasan Ali’ye, 7’de Atınç Lens’e, 13’te Oğuzhan’ın Robin van Persie’ye, 17’de Alper’in Tolgay’a, 21’de Tolgay’ın Alper’e yaptığı faullerin ardından sarı kart çıkmalıydı, ancak Aydınus elini cebine atmadı. 27’de Volkan kendisine orta parmağını gösteren Talisca’ya sinirlenince, itirazdan sarı kart gördü. Aydınus bu hareketi görse Talisca’yı oyundan atması gerekirdi. Kartı gören Volkan ileride birine bir şeyler söyledi. Aydınus tecrübesindeki bir hakemin olacakları öngörerek, hemen sırtını dönüp gitmemesi ve bu sözlerin gereğini de yapması gerekirdi.

Koşu yoluna kendisini attı

37’de Babel Fenerbahçe ceza alanında Hasan Ali’yi çalımla geçmiş ve topa doğru hareketlenmişti. Hasan top için mücadele etmeyi ve topa hareketlenmeyi hiç düşünmeden, Babel’in koşu yoluna kendisini attı. Hasan’a takılan Babel de yerde kaldı. Hasan’ın rakibine bu müdahalesi, topla oynama gayreti içindeyken olsaydı; şiddetine ve şekline odaklanabilirdik. Fakat top için mücadele etmezken yapılan bu tür temasların faul ile cezalandırılması gerekir. Dolayısıyla burada hakemin penaltı düdüğü çalması en doğru karar olurdu.

Standartların çok uzağında

İkinci yarıda 65’te Oğuzhan’ın Salih’e, 83’te Quaresma’nın Josef’e hareketleri de sarı kartı gerektiriyordu. Tüm bu sarı kartları göstermeyen Aydınus’un kart standardına göre, Skrtel-Cenk mücadelesinde Skrtel asla sarı kart görmemeliydi. Tüm bunlara rağmen Skrtel’in ikinci sarısı ve Josef’in gördüğü iki sarı kartın da doğru olduğunu belirtelim. Ayrıca Babel’in pozisyonu dışında, Beşiktaş’ın penaltı beklediği diğer pozisyonlarda hakemin kararlarının doğru olduğunu düşünüyorum. Bu kadar kart hatası yapan, oyunun gidişatına göre düdük çalan Aydınus’un; dünya standartlarının çok uzağında, başarısız bir maç yönettiğini söyleyebiliriz.

YORUM YAZ