MENÜ

Aydınus testi geçemese bitmiştik

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor- Bursaspor maçına Fırat Aydınus atandı. Kendisine sorsanız, o bile bu maçı yöneteceğine ihtimal vermezdi. Çünkü Trabzon’da oynanan en son maçı o yönetti. Trabzon seyircisinin ilk gittiği maçta aynı hakemi tekrar görme ihtimali, normal şartlarda Ağustos ayında Antalya’da kar yağma ihtimaliyle aynıdır.

Güvenliği ulaşmıştır!

Öte yandan; Çarşamba başlayan ve Perşembe tamamlanan, 120 dakika süren kupa finalini Aydınus yönetti. Öğle saatlerinde İstanbul’daki evine varan ve istirahate çekilen Aydınus’a muhtemeldir ki, Hakem İşleri Müdürlüğü tebligat için ulaşamamıştır. O saatlerde uykuda olan Aydınus’a, evinin güvenliğinden ulaşılarak yeni görevi iletilebilmiştir. Görevi alan Aydınus ise, “Terli formalarımı yıkarsam, uçak saatine kadar kurumaz!” diye düşünüp, emanet forma bularak, bugün sabah uçağıyla Trabzon’a doğru hareket etmiştir.

Atletik testi geçememişti

Şaka bir tarafa; bu atama, Türk hakemliğinin sıfırı tükettiğinin göstergesidir. Fırat Aydınus devre arası atletik testi koşamadığı için 21.haftadan itibaren görev almaya başlamıştı. 14 haftada, birisi Kupa Finali olmak üzere, birbirinden zor 14 maça atandı. Araya bir de 1.Lig maçı sıkıştırıp, bu süre içerisinde birer hafta arayla 2 derbide birden görev yaptı.

Bu mantığı çözmek zor

22 hakemin olduğu hakem kadrosunda bir hakeme bu kadar yüklenmenin mantığını çözemedim. Aydınus 21. hafta itibariyle o atletik testi tekrar koşamasaydı, demek ki Türkiye Ligi maçları oynanamayacaktı. O haftadan itibaren, sonucu merak edilen ne kadar maç varsa hepsini Aydınus yönetti. Allah bizi korudu ve Aydınus’a tekrar bir kaza, bela vermedi. Öyle olsa lig oynanamayacak(!), Beşiktaş’ın şampiyonluk kutlamaları başka bahara kalacaktı(!)

YORUM YAZ