MENÜ

Avcı'nın iyiliği Meler'i kurtardı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Henüz 12. dakikada Galatasaray 10 kişi kalmalıydı ancak Meler oralı olmadı. Donk önce Arda’nın bileğine bastı. Bu kazaen gerçekleşen bir basma değildi. Bilinçli bir şekilde, acımasız ve yaralayıcı bir şekilde Arda’nın bileğine basan Donk, ayağını çekme gayretinde de bulunmadı. Bu hareket bana göre kırmızı kartı gerektirirdi. Hakemin, basmanın şiddetini çözemediğini düşünsek bile Donk’a en az bir sarı kart gerekirdi. Bir adım sonrasında Donk, bu kez Emre’ye kontrolsüz bir müdahalede bulundu. Bu hareket de net sarı kart olmalıydı. Aynı pozisyonda Donk iki sarı karttan yine atılırdı. Yani Donk’un kurtuluşu yoktu.

Sarılarla memnuniyet!

Meler net sarı kartları göstermeyerek herkesi memnun etmeye çalıştı. 27’de Adebayor’un Serdar’ın boynuna yaptığı dirsek hareketi en az sarı kartı gerektirirdi. Aynı Adebayor’un 46’da Nagatomo’ya faulü de sarı kart olmalıydı. 30’da Emre’nin Rodrigues’e arkadan kayarak yaptığı hareket de sarı karttı. Muslera’nın ceza sahasını terk edip hakemin yanına gelerek yaptığı itirazlar da Meler tarafından hoş görüldü, kart çıkmadı. 90+2’de Galatasaray ceza sahası içinde yaşanan itişip kakışmalar da Meler için futbolun içinde olan davranışlar olarak kabul edildi ve nasihat sonrası maça devam edildi.

Gecenin sorusu

Donk’un daha 12. dakikada kırmızı kart görmesi gerekiyordu. Galatasaray maçın neredeyse tamamına yakınını bir kişi eksik oynasaydı, bu karşılaşmayı yine kazanabilir miydi?

Maçın starı

Futbolcular için bir şey söyleyemem ancak kesin olan bir şey var ki bu mücadelenin yıldızı kesinlikle hakem Halil Umut Meler değildi.

Kısa mesaj

Galatasaray ikinci golünde ben sorun göremedim. Bence nizamiydi.

YORUM YAZ