MENÜ

Attı, atılmalıydı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Cim-Bom’un golünü atan Podolski’nin maç golsüz sürerken Rizesporlu İsmael’e hareketi sarı kart değil, kırmızı kart olmalıydı. Bu şekilde rakibin yüzüne; görerek, bilerek ve isteyerek elle yapılan temaslara kırmızı kart gösterilmesi bir UEFA talimatıdır.

Sarı-Kırmızılılar, son 2 maçında 5 puan kaybederek zirve yarışında ağır bir yara alırken, maça Alman yıldız Lukas Podolski’nin faulü ve sonrasında attığı gol damgasını vurdu. Maçın ilk yarısında Rizesporlu rakibi Dhurgham İsmael ile ikili mücadeleye giren 31 yaşındaki oyuncu, rakibinin yüzünü eliyle iterek yere düşürdü. Pozisyon sonrası maçın hakemi Halis Özkahya tarafından sarı kartla cezalandırılan Alman oyuncunun atılması gerektiğini düşünen Rizesporlu futbolcular, uzun süre itiraz etse de karar değişmedi. İlerleyen dakikalarda ise Poldi, Galatasaray’ı 1- 0 öne geçiren golü kaydetti. İşte Deniz Çoban’ın pozisyon ile ilgili görüşleri;

‘Görerek, bilerek ve isteyerek’

13. dakikada maçın tek sarı kartını gören Podolski’nin, Rizesporlu İsmail’e hareketi sarı kart değil, kırmızı kart olmalıydı. Futbolseverlerin bu pozisyon için ‘Podolski’nin hareketinde şiddet yoktu, yaralayıcı bir darbe değildi, sarı kart yeterliydi’ demelerini anlarım ve eleştirmem. Ancak bu şekilde rakibin yüzüne; görerek, bilerek ve isteyerek elle yapılan temaslara kırmızı kart gösterilmesi bir UEFA talimatıdır. 2014/2015 sezonunda Veli Kavlak’ın Sneijder’e yaptığı benzer harekette Kavlak kırmızı kart görmüş ve dönemin MHK danışmanı Uilenberg bu ve buna benzer pozisyonların mutlaka kırmızı kartla cezalandırılmasını hakemlere bir UEFA talimatı olarak iletmişti. Dolayısıyla kırmızı kartını çıkartmayan Özkahya önemli bir hata yapmış oldu.

YORUM YAZ