MENÜ

Ankaragücü lehine penaltı!

Abone Ol Google News

Emre Güral’ın gördüğü sarı kartta hakem hata yapmadı. Pozisyonda acımasız ve yaralayıcı bir müdahale yoktu, sarı yeterliydi. Maçta tartışılabilecek tek pozisyon ceza sahası içinde Börven’in, Luyindama ile girdiği mücadelede yerde kaldığı ve akabinde ofsayt kararı verilen pozisyondu. Topsuz alanda yaşanan bir mücadele olduğu için kameralar pozisyonu tam yakalayamamış ama Luyindama’nın Börven’e bir hamlesi olduğunu görüyoruz. Görüntüler bizi yanıltmıyorsa, Luyindama’nın bu hamlesi en azından bir faul… Buradan yola çıkarsak, kural kitabındaki iki ifade bizim için yardımcı olacak;

Haberin Devamı

■ Ofsayt pozisyonundaki hareketli veya duran bir oyuncunun rakibinin yolunda bulunması ve onun topa doğru hareketini engellemesi, ofsayt ihlalidir.

■ Aynı anda birden fazla ihlal gerçekleşirse yaptırım, oyunu tekrar başlatma, fiziksel şiddet ve taktiksel etki açısından daha ciddi olan ihlali cezalandırır. Bu iki ifadeden yola çıktığımızda her ne kadar Börven ofsaytta olsa da, Luyindama daha ciddi bir ihlal yaptığı için Börven’in ofsayttı değil, Luyindama’nın faulü değerlendirilmeli ve Ankaragücü lehine penaltı verilmeliydi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ