MENÜ

Allah Fırat Aydınus'u korusun!

Abone Ol Google News

Yine bir derbi, yine hakem Fırat Aydınus... Her derbiye iki alternatifimiz var. Cüneyt Çakır UEFA eğitiminde olunca, tek yol kaldı: Aydınus! Türk hakemliğinin tükenişini adım adım izliyoruz. Hakemliğimizin son 7 yılında, en uzun soluklu söz sahibi Namoğlu; tek bir yeni isim koyamadı vitrine... Bu sezon oynanan Trabzon - Galatasaray, Fenerbahçe - Beşiktaş maçlarını da o yönetmişti. Üç büyük takımın oynadığı son üç derbinin de hakemi o!

Haberin Devamı

10 yıl önce de aynıydı

Ne diyelim? Allah Aydınus’u korusun! Antrenman yaparken, yolda karşıdan karşıya geçerken; başına bir şey gelecek olsa, Türkiye’de ligler oynanamayacak! Ben TFF yetkilileri yerinde olsam Namoğlu’na şunu sorarım: “10 yıl önce de Aydınus yönetiyordu derbileri, yine o yönetiyor. Sen ve kurulun kimi yetiştirdi bunca zaman?”

Erken kart göstermiyor

Aydınus’un derbilerdeki yönetim anlayışını ezberledik artık. Maç planını, erken kart göstermemek üzerine kuruyor. Oyun sertleşmeye başlayınca kartlarına müracaat ediyor. Bugüne kadar bu dengeyi çoğunlukla sağladı. Maç kontrolünü bu metotla hep elinde tuttu. Çok büyük aksilikler ve ters pozisyonlar olmasa, bu maçın da altından rahatlıkla kalkabilir. Fakat burası Türkiye! Bir “günah keçisi” ne ihtiyaç olursa, suçlu hep hakemdir!

Haberin Devamı
YORUM YAZ