MENÜ

Ali Palabıyık en masum tercih

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ali Palabıyık tercihi; haftanın, belki de sezonun en masum tercihlerinden biri. Hakemlerimizin genel performansına baktığımızda, kadronun tamamına yakını vasatın altında. Palabıyık ise; bu yıl için kendisini ortalama hakem performansının üzerinde tutmayı başarabilmiş bir isim. Ayrıca Avrupa’da başarılı maçlar çıkartıyor.

4 büyüklere atanıyor

Bu yıl Palabıyık’ın da çok kötü maçları olduğunu ifade edenler olabilir. Olayı şu pencereden değerlendirmek gerekir: Palabıyık’ın bu sezon yönettiği 17 maçın 12’si 4 büyük maçı. Ayrıca bu sezon Galatasaray- Beşiktaş, Beşiktaş-Fenerbahçe, Trabzonspor-Fenerbahçe gibi çok önemli maçlarda sahadaydı. Bu kadar göz önünde ve zor maçlar yönetmesi, normalden fazla eleştirilmesine ve yıpranmasına sebep oldu. Bana göre Palabıyık, iyi bir maç planıyla, bu maçın altından kalkabilecek tecrübe ve performans düzeyinde. Ancak bu sezona yayılan genel başarısız hakem performanslarını örnek almaya kalkmaz umarım.

Büyük hatalara ödül!

Geçtiğimiz hafta, dünya futbol tarihinde bir ilki (!) gerçekleştiren; kart göstermek için oyunu durdurup, 8 dakika boyunca oyunu başlatamayan, sezonun en kötü maçlarından birini yöneten Fırat Aydınus’a bu hafta yine maç verilmiş. 1 metre 41 santimetre ofsayttan gol attıran yardımcı hakemi ertesinde maça gönderen Namoğlu, aynı ismi bu hafta derbiyle ödüllendirmiş.

Namoğlu korkuyor mu?

Bu fahiş hataların sahiplerine maç verebilen Namoğlu; haftalardır Barış Şimşek’e ve Tolga Özkalfa’ya neden maç veremediğini açıklamak zorundadır. Yoksa birisinden mi korkmaktadır? Namoğlu’nun oğlu TFF başkanı olsa, bir gün gelecek; ya ömrü vefa etmeyecek ya da sağlığı, o koltuktan ayrılacak. İşte o gün; hakem camiasının en az yüzde sekseninin bir daha yüzüne bakamayacaktır.

YORUM YAZ