MENÜ

Abdulkadir Bitigen tecrübesiz ama...

Abone Ol Google News

Abdulkadir Bitigen’in ismi bazılarına sürpriz gelebilir. Salı günü bu sütunlarda, kalburüstü isimlerin hiçbirinin bu maça uygun olmadıklarını sebepleriyle yazmıştım. Dolayısıyla bu tarz maçlar için tecrübesi olmayan ancak bu yıl çok başarılı bir sezon çıkartan Abdulkadir Bitigen’in bu maça atanması hakem camiasını yakından takip edenler için sürpriz olmadı. Her yazımda değindiğim bir konu var. Maçlara uygun hakem bulmak artık zorlaştı. Bu sezon yıpranan çok hakem oldu. Takımlarla sorun yaşayanlar oldu. Performansı vasatı aşamayanlar oldu. MHK olmazlar içinden en oluru bulup atamaya çalışıyor. Böyle bir ortamda şans Bitigen’in kapısını çaldı.

Haberin Devamı

Bu yıl önemli çıkışta

Genç ve derbiler için tecrübesiz bir isim. Bu yıl önemli bir çıkışı var... En azından gördüğünü çalma gayretinde. Maç kontrolünde sıkıntı yaşamazsa, VAR’ın da olumlu desteğiyle sahadan başı dik çıkabilir. Takımların futbola odaklanması, kulübelerin ve seyircilerin oynanan futbolla ilgilenmeleri durumunda Bitigen’in işi kolaylaşır. Aksi bir durumda umarım Bitigen tecrübesizliğinin kurbanı olmaz.

Haberin Devamı

Tek olur Aydınus kalmış

Her zor maç için adı geçen Aydınus, Trabzonspor - Başakşehir maçı için de uygun görülmüş. Normal şartlarda atama prensibine ters bir görevlendirme bu! Aydınus’un ligde en son yönettiği maç Trabzonspor’un maçı. Fakat bu gergin ortamda olmazlar çıkınca, belli ki tek olur Aydınus kalmış. Sayın Zekeriya Alp ve TFF’nin açıklamalarıyla kurumunun desteğini arkasına alan Özkahya’nın bu hafta görevi yok. MHK, Özkahya’yı korumak için bu hafta ona görev vermemeyi tercih etmiş. Diğer yandan Fenerbahçe - Alanyaspor maçından sonra görev alamayan Serkan Tokat, bu hafta 1. Lig maçı ile sahalara dönüyor.

YORUM YAZ