MENÜ

7'niz, bitirdiniz!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

TFF Hukuk Müşavirliğinde 7 üye var. Bunların hepsi hukukçu! Arda için toplanıp dediler ki: “Arda sportmenliğe aykırı hareketten suçludur!” Ve dosyayı Disiplin Kuruluna gönderdiler.

TFF Disiplin Kurulunda 7 üye var. Bunların hepsi hukukçu! Arda’nın dosyası önlerine geldi. Dediler ki: “Arda’nın yaptıkları, sportmenliğe aykırı hareket değil, saldırıdır! 16 maç ceza verilmesine...” TFF Tahkim Kurulunda 7 üye var. Bunların hepsi hukukçu! Tahkim Kurulu dedi ki: “Arda’nın yaptıkları saldırı değildir, sportmenliğe aykırı harekettir. Cezanın 10 maça düşürülmesine...”

Sormak istediğim iki soru var:

1- Hukukçulardan oluşan kurullarda görev yapan bu 21 kişi, aynı talimata bakarak bu kadar farklı yorumları nasıl yapabiliyorlar?

2- Tahkim Kurulu kararlarında indirim gerekçelerini açıklıyorken; bu kararda 10 maça indirme gerekçelerini neden açıklamıyor ve gizleme ihtiyacı hissediyor?

Bu hukukçularla olmaz

Neyi gizlediklerini ben yazayım: Arda’nın davranışlarına, “Saldırı değildir, sportmenliğe aykırıdır!” derken; olayın vahametini, hakeme karşı yapıldığını bir tarafa bırakıp, alt sınıra yakın (4 maç) ceza veriyorlar. Tehdit ve hakarete 3+3 verilen cezaya dokunamıyorlar. Ceza 10 maça iniyor...

Sanki bu kurullar verdikleri kararlarla TFF yönetimini sabote etmek istiyorlar. Sayın Demirören önümüzdeki sezon da bu kurullarla yola devam ederse, işi hayli zor görünüyor. Bu hukukçular daha çok baş ağrıtır!

YORUM YAZ