MENÜ

6 ayda yetişmesi imkansız!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Demirören, ‘Ocak ayında başlarız diyor ama hakemlerin eğitimi, sistemin 18 stada kurulması ve IFAB’ın 3 aşamalı onayının 6 ayda tamamlanması şimdilik hayal gibi görünüyor.

Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulaması için start nihayet verildi ve ilk deneme yapıldı. İlk denemeyi Başkan Demirören’in yerinde takip etmesi, sistemin TFF tarafından sahiplendiğinin göstergesiydi. Katılımcıların tamamı sistemin faydalı olacağından emin görünüyorlardı. FIFA’nın yaptığı denemelerde geldiği noktaya bakarsanız, VAR sistemi gelecekte futbolun ayrılmaz bir parçası olacakmış gibi duruyor. Denemeler üç aşamada gerçekleşecek.

Her bir aşamadan diğerine geçebilmek için IFAB’ın onayı gerekecek. TFF dün itibariyle ilk aşama olan “Çevrimdışı” deneylere başlamış oldu. Önümüzde çok uzun bir yol var.

Örnekler ortada

Yetkililer sistemin ocak ayında ligimizde hayata geçeceğini söylüyorlar. Ben o tarihe yetişebileceğine ihtimal vermiyorum. Hakemlerin eğitimi, sistemin 18 stada kurulması ve IFAB’ın 3 aşamalı onayının 6 ayda tamamlanmasını mümkün görünmüyorum. Diğer ülkelerdeki örnekler ve deneme süreleri ortada.

YORUM YAZ