MENÜ

3 büyük yanlış

Abone Ol Google News

Bu maçta konuşulacak çok pozisyon var. Ancak en kritik 3 pozisyondan bahsetmek istiyorum. 35’te Galatasaray lehine VAR müdahalesiyle penaltı kararı verildi. Topun korner atılırken oyuna girip/girmediği ile ilgili tartışma var. Milimetrik bir değerlendirme yapmak lazım. Görüntülere göre şahsi fikrim topun oyuna girmediği yönünde. VAR’da başka bir görüntü açısı varsa bilemiyorum.

Haberin Devamı

Penaltı tekrarlanmalıydı

Penaltı vuruşu sırasında ise her iki takımdan da oyuncular henüz topa vurulmadan çok açık şekilde ceza sahasına girdiler. Bu durumda penaltı vuruşunun tekrarı gerekirdi. Fakat hakem oyun alanına giren oyuncuları değerlendirmedi ve Diagne’nin direkten dönen topla 2. kez oynamasını değerlendirerek endirekt serbest vuruş verdi. Penaltıyı tekrarlatmayarak önemli bir hata yaptı.

Kırmızı kart hatalı

Emre Akbaba’nın sakatlandığı pozisyonda, VAR müdahalesiyle Samudio’ya kırmızı kart çıktı. Oyuncunun sakatlığının ciddiyeti ile gösterilecek kartın rengi arasında bir korelasyon yoktur. Samudio’nun hedefinde top var ve topa savrulmuş ayağın önüne Emre ayağını sokuyor. Bence kırmızı kart hatalı... Hakemler duygusal davranmış olmalılar.

Haberin Devamı

Son penaltı yanlış

Son dakikalarda Galatasaray lehine verilen penaltıya da katılmıyorum. İki oyuncu arasında mikroskopla tespit edilecek bir temas var. Futbol bir temas oyunudur. Bu temas oyuncunun bir sonraki yapmak istediği hareketi engellemeli ki, penaltı olsun. Galatasaraylı oyuncu ayağını yere basıyor ve kendisini kolay bırakıyor. Hakem kendi kararıyla penaltı verse; ‘böyle taktir etti’ derdim ancak VAR nasıl müdahil oldu anlayamadım. Pozisyonda ‘açık ve bariz’ bir hata yokken, VAR müdahalesi tamamen gereksiz oldu.

YORUM YAZ