MENÜ

24 saat içinde alınmış karar!

Abone Ol Google News

Göreve gelen Merkez Hakem Kurulları görev sürelerinin sonuna kadar görevde kalamıyorlar. Gelen baskılara belli bir zamandan sonrada dayanamayarak ya istifa ediyorlar ya da görevden alınıyorlar. Serdar Tatlı’nın istifasıyla son 10yıl içinde 9. MHK Başkanı görevden ayrılmış oldu. Artık 10. yılda 10. Başkan'ın göreve başlamasını bekliyoruz. Bana göre bu istifa kararı çok kısa süre içerisinde alındı. Kısa süre öncesine kadar Serdar Tatlı’nın aklında istifa yoktu. Çünkü istifadan36 saat önce MHK içinde değişikliğe gidildi.

Haberin Devamı

36 saatlik üyelik

Metin Tokat üyelik görevinden alınarak, yerine Ankara’dan Ferhat Gündoğdu atandı. Gündoğdu, sadece 36 saat görevde kalan MHK üyesi olarak tarihe geçti. Buradan çok net anlayabiliyoruz ki, Tatlı’nın istifası son 24 saat içinde alınmış bir karara dayanıyor.

Mesajla duyurdu

İkinci dikkat çeken husus da şu: Bugüne kadar tüm MHK başkanlarının istifalarını TFF kaynaklarından öğrendik. Ancak Tatlı’nın istifasını bu yazıyı kaleme alırken halen TFF kaynaklarından doğrulatamamıştık. Tatlı, hakemlerle iletişimde kullanılan, toplu SMS sisteminden hakemlere gönderdiği mesajla istifasını hakem camiasına duyurdu. Anladığım kadarıyla TFF ile istişare edilerek alınmış bir karar değil bu. Tatlı ve kurulunun kendi kararı. Dönüşü olmasın diye veya bir gelişmeye tepki olarak bu yol tercih edilmiş görünüyor. Nezaketen TFF yönetimine bilgi verilmesi gerekirdi diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Gelelim atamalara...

Bu gergin ve ucunun nereye varacağı belli olmayan kargaşa ortamında hakemlerden sağlıklı yönetimler beklemek de biraz hayal olur sanırım. Böylesi zor bir ortamda Beşiktaş-Galatasaray gibi önemli bir derbiyi kaldıracak Türkiye’de sadece 2 isim olduğu herkesin malumu. Biri Çakır, diğeri Aydınus. MHK Aydınus’u tercih etmiş. Tercihle ilgili yapılabilecek hiçbir eleştiri olamaz. Çünkü Aydınus bu maçları daha önce defalarca yönetti ve altından kalktı. Şans dilemekten başka yapacak bir şey yok.

Üst üste Meler!

Bir diğer önemli Fenerbahçe-Alanyaspor maçına ise tecrübeli Umut Meler atandı. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe’nin maçında VAR olarak görev yapan Meler’in, ertesi hafta yine aynı takımın maçında sahada olmasını atama prensibi açısından sağlıklı bulmuyorum.

Karaoğlan riskli

Göztepe-Trabzonspor maçına Atilla Karaoğlan’ın atanması ise beni fazlasıyla şaşırttı. Geçtiğimiz hafta Başakşehir-Beşiktaş maçında görev yapan ve Beşiktaş’ın iki penaltısını vermeyen Karaoğlan, belli ki gözlemcisinden ve MHK’den geçer not almış!

YORUM YAZ