MENÜ

Çekirge yine sıçradı !

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kuyt'ın daha 1. dakikada Mehmet Topal'a yaptığı "Çabuk oynayalım" uyarısı aslında tüm takımı kapsıyordu ve haklıydı. Çünkü Erciyes kilit isimlere birinci topta basıyor, hareket olanağı tanımıyordu. O zaman topu tek pasla hızlı dolaştırmak çözüm olabilirdi. Ama Fenerbahçe'nin genlerinde bu yoktu. Bu nedenle ev sahibinin tatlı sert ve markajlı oyunu konuk takımı sindirdi.

Fenerbahçe'nin kanat klasiği de çalışmıyordu. Emenike ilk 45'te bir ya da iki kez topla bulaşabildi. Kuyt da öyle... Sow biraz araştırıcıydı, ama yeterli değildi. Orta sahada kilitlenmiş gibi görünen oyun, iki takım için de forvette yanlış pas tercihlerini getirdi. Sonuçta koca devrede pozisyon denebilecek 3 enstantane vardı. Kalite ise yerlerdeydi. Hani gol atan kazanacak gibiydi.
Bu arada Fenerbahçe adına gözler sanki, dikine oynayıp, rakip defansın kurgusunu bozabilecek Alper'i aradı.

İkinci 45, ilkinin kopyası oldu. Erciyes taktik disiplinini bozmadı, hatta rakibinin üzerine daha çok gitmeye başladı. Fenerbahçe ise ne rakibini ısırabildi, ne de kazanmak için baskı kurabildi. 68. dakikada (aslında 46'da girmesi gereken) Alper'in oyuna dahil olmasıyla konuk takım ilk büyük tehlikesini yaşattı. Ama Emre, Meireles ve Kuyt'ın üretim zaafiyeti Fener'in önünü tıkadı.

Gol ise büyük bir hediyeydi.. Çünkü Fenerbahçe'nin penaltıdan başka çaresi kalmamıştı. Bizce de penaltıydı, zira o kol topun yönünü değiştirmişti.
Sonuçta bu deplasman da ucuz atlatıldı. Yani çekirge ikinci kez sıçradı. Üçte ne olur bilinmez, ama bu kafayla sezon sonu pek kolay gelmez.

BİR İKİ MERAK

* Emenike geçen sezon söylediğini iki gün önce de tekrarlıyor ve diyor ki; "Benim yerim santrfor. Kanatlarda yararlı olamayacağım, özür dilerim". Ve o Emenike dün santrfor çıkıyor, sıfır katkıyla 68'de çıkıyor. Acaba kararı kim veriyor ?
* Emre ve Volkan protestoları Anadolu'da sıklaşmaya başlıyor. Acaba Fenerbahçe yönetimi, bu iki oyuncuya sahip çıkmak adına, bir önlem almayı düşünüyor mu ?
* Beşiktaş Atınç (21) gibi bir yeteneği piyasaya sürerken, 30'un üstündeki Alves-Egemen ile gelecek nasıl planlanıyor ? Koca sarı lacivertli forma altında yıldız adayı bulunmadığı görülüp, sorgulanıyor mu ?

YORUM YAZ