MENÜ

Üretim hatası !

Abone Ol Google News

Amaaa...

Haberin Devamı

Passolig saçmalığında yanlarında olmama rağmen şu Kartal taraftarını anlamıyorum. 55 bin 745 passolig alan Beşiktaşlı'dan, İstanbul'daki ilk sınava gelen sayı 2-3 bin civarında. Eğer maça gelmeyecekseniz niye 55 bin 745 passolig alıyorsunuz ? Eğer yeni tribün düzenini beğenmiyorsanız niye passolig sahibi oluyorsunuz ? Yoksa takımınızı mı sevmiyorsunuz ? 12. adam olmadan şampiyon olunacağına inanıyorsanız, fena halde yanılıyorsunuz.

Gelelim öksüz maça...

Mehmet Özdilek, maç öncesi geri çekilmeyeceklerini söylemişti. Ç.Rize aynen dediği gibi dirençli çıktı sahaya. Orta alanı kalabalık tuttu, hızlı hücumlarla Beşiktaş'ı zorladı. Beşiktaş'ın derdi ise bir değil ikiydi. Atiba ve Veli, ne Oğuz'un ne de Sosa'nın ayaklarına sahip değildi. Bu nedenle orta sahadaki yaratıcı eksikliği hemen hissedildi. Cenk ve Pektemek ile forvet ikiliydi, ama onlar da Demba Ba yırtıcılığında değillerdi, rakibi tehdit bile edemiyorlardı. Gökhan Töre ve Olcay da inişli çıkışlı olunca, ilk yarım saatte Beşiktaş üstünlüğü izlenemedi. Rize'nin sert futbolu da Kartal baskısına engel oldu. Aslında bu cümleler, vasatı zorlamaktan uzak ilk yarı için bile çok fazlaydı.

47. dakikada Ümit'in golü ile mücadele hareketlendi. Beşiktaş 52 dakika sonra Cenk ile ilk pozisyonunu buluyor, ama ilk yarıdaki zaaflar yerli yerinde duruyordu. Değişen tek şey Olcay ile Gökhan Töre'nin kanatları hatırlamasıydı. O bile kısa süreli baskıya yetti. Bu tabloda iki tehlike göze çarptı; 1-Panik, Beşiktaş'ı riske itti. 2-Mutlak gol arzusu, defans ile diğer bölgeler arasındaki uçurumu derinleştirdi. Ancak Rize ayağına gelen bu kısmeti geriye yaslanarak tepti.

Biliç ise arayışta idi. Pektemek-Kerim değişikliği doğruydu. Çünkü Pektemek sıfır katkı verdi. Gerçi Cenk de ondan farksız değildi. Motta-Necip değişimi de yerindeydi. İsmail gerçek yerine dönünce soldaki işler hareketlendi, Necip de sağ kanada işlev kazandırdı. Olcay'ın golü de, bu değişim sonrası kanatların çalışması ile geldi. 40'a yakın orta ile rakibi topa tutan Kartal geceyi lehine çeviremedi.

Beşiktaş açısından bu beraberliğin nedeni belli. Eksikler yüzünden orta sahanın pas yetersizliği, forvetin gol noktalarındaki etkisizliği. Biliç maçtan önce "20 oyuncum var" derken, tam da bu krizi işaret ediyordu. Haksız da sayılmaz...

Haberin Devamı
YORUM YAZ