MENÜ

Tren kaçıyor!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

2. dakikada gelen Egemen golü Fenerbahçe için ısmarlama başlangıç gibiydi. Ama şemsiye bir anda ters döndü. Çünkü Erciyes (üstelik 6 eksikli), İstanbul’da Fener’in karşısındaki Balıkesir’in kopyası gibiydi. Lige pamuk ipliğiyle bağlı olan konuk ekip, “ya herru, ya merru” futboluyla, ama çok daha inançlı, konsantre ve organize idi, beraberlik golü sürpriz değildi. Hiç geriye yaslanmadı, aksine rakibini çoğu kez sahasına hapsetti. Emre’siz sancılı orta sahada Mehmet Topal ile Selçuk defansa gömülü kaldı. Kuyt ve Sow kanatlarda aksayınca, rakip o kanatları daha çok kullandı, savunmada kademe hataları ardı ardına patladı. Hatta Erciyes’in biri direkten seken 3 gollük pozisyonu, skoru tehdit etti. Diego’nun da sert markajda ayakta kalamaması, Fenerbahçe’nin oyununu ve top kontrolünü düşürdü.

İsmail Kartal klasiği

Kısacası ilk 45’te konuk takım, ev sahibi gibiydi. Dipdiri, kazanma hırsıyla dolu ve üretken. Rakibi ise tam tersine idi. İsmail Kartal klasiği ile başladı ikinci devre. Takım topu daha çok ileri taşısın, kontrolü ele geçirsin diye Kuyt ile Selçuk’un yerine Alper ve Meireles’i aldı. Yani, ilk 11’i yine tutturamamıştı! Bu değişim Erciyes’in çılgın hücum planını durdurdu. 60’tan sonra da Diego kendine geldi, ağır baskı başladı. Kanatlar çalışmaya, ortalar yağmaya başladı, ancak Erciyes defansa iyi direndi. Hele kaleci Gökhan en az 3 net pozisyonu çeldi. Diego’nun sol ayağına gelen darbe bence penaltıydı.

Bu skor ile Fenerbahçe dördüncü yıldız trenini büyük ölçüde kaçırdı. Oysa Beşiktaş’ın puan kaybıyla (derbi yüzünden) kısmet ayağına kadar gelmişti. Aslında Sarı-Lacivertli ekip dünkü ilk yarıdaki görüntüsü ile mesajı vermişti. Bir-iki istisna dışında şampiyonluk bilinciyle oynayan yoktu. Ve haftalardır kırmızı alarm veren oyun kurgusu, diziliş, konsantrasyon, anlayış pes etti. Bir mucize beklemekten başka çare kalmadı. Ancak Fenerbahçe son üç haftada da puan kaybedecek kapasitede...

YORUM YAZ