MENÜ

Derslik maç

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kaleci Cenk'in, maçtan önce "Sonunda iyi bir zeminde oynayacağız" tespiti, hem Beşiktaş'ın, Mersin ve Olimpiyat Stadı'nda çektiği işkencelerin, hem de Türk futbolunun yerinde sayışının belgeleriydi. Bu devirde kafa yorduğumuz soruna bakın... Çağdaş futbol, çağdaş tesisler ve kafalarla keyif verir... Dünya nerede, biz neredeyiz. Futbolun markası mı, güldürmeyin insanı... Bu arada futbolu yönetenlerin planı tıkır tıkır işliyor. Tribünler yine sinek avlıyor...

İlk saniyeden, 10. dakikaya kadar Bursa baskısı bunaltıcıydı. İsmail'in yeniden sol beke dönmesi yadırganmadı. Ama maç eksiği belli olan Sivok ile Necip defansın zayıf halkalarıydı. Atiba ile Veli'nin kurduğu direnç hattı bu yüzden çabuk çöktü, kanatlar açık vermeye başladı, uzun toplar devre sonuna kadar Beşiktaş'ın başını ağrıttı. Timsah'ın bu dakikalarda gol bulması içten bile olmazdı, vuruşlar zayıf ve isabetsiz kaldı. Konuk ekibin toparlanması uzun sürmedi, ama pas ve kademe hataları yüzünden dengeyi sağlayamadı. Tempo düşse Kartal'ın işine gelirdi. Oysa bu görevi yapması gerekenler (Oğuzhan, Gökhan Töre ve Olcay) üç pası yapmakta zorlanıyor, top kayıpları yaşanıyordu. Demba Ba ise kayıptı. Zaten 25. dakika geçilirken de Bursa kontrolü elinde tutuyordu. Hızlı hücumlarda Fernandao ile Volkan'ın yüklenişleri tehlikeliydi. Hani Bursa oynuyor, Beşiktaş seyrediyor dense, yeriydi.

35ten sonra Bursa gaz kesti. Yumruk yemekten sersemleyen Beşiktaş nefeslendi, bir iki pasla kendine gelmeye çalıştı. Ama bu zaman diliminde bile Kartal'ın organizasyonu ikinci sınıftı. Sosa'nın bitime 2 dakika kala Oğuzhan'ın yerine alınışı ise tuhaftı. Galiba Biliç 2 dakikada oyunu değiştireceğini sandı. Tek taraflı bu oyuna rağmen ilk yarının golsüzlüğü Beşiktaş'ın şansıydı.


dİkinci yarının ironik başlangıcı, İsmail ve Necip ile takviye edilen sağ kanada sonunda ve yine Serdar'ın dönüşüydü. Gökhan ile Demba Ba'nın, rakip defansa baskısı, Sosa'nin dikine atağa kalkma çabası ve pas trafiğindeki müthiş başarısı, Atiba ile Veli'nin de elini rahatlattı. Beşiktaş'ın ikinci yarıda oyunu dengelemesinin formülü buydu. Orta saha artık Beşiktaş'ın elindeydi. Bursa şaşkındı, sanki ilk yarıdaki roller değişmiş, Bukambu sakatlanıp, Volkan gezinmeye başlayınca tempo yokolmuştu. Olcay iki pozisyonu değerlendirse ya da Demba Ba biraz daha hareketli olsa, Kartal erken golle rahatlayacaktı. Ama kolay pozisyonları sevmeyen (!) Olcay zor pozisyonda sahneye çıkıp, imzasını attı.

Sonuçta ikinci yarıdaki diriliş Beşiktaş'ı galibiyete taşıdı. Biliç de sanki yeni bir sayfa açtı. Sosa'nın bu takıma çok şey vereceği gün gibi ortaya çıktı. Necip'teki ısrarın yarar getirmeyeceği, Oğuzhan'ın feda edilebileceği, Serdar'a alternatif yaratmanın gereksiz olduğu da dikkatlerden kaçmadı. Galiba her maçtan ders çıkarmak lazım.

YORUM YAZ