MENÜ

Tarihi fırsat!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mersin’deki ilk skorda (1-2) iş bitmişti. Rıza hoca da elenişe rıza göstermişti ki, yarım yamalak kadro ile rövanşa çıktı. Fenerbahçe kupada zaten yedeklere şans tanıyor, iyi de ediyordu. Kuyt’ın erken golüyle maç idman havasına büründü. İki takımın defansları da gevşeyince, bol pozisyonlu bir mücadele izlendi. Konuk ekibin kopuk oyunu Fener’in ekmeğine yağ sürdü.

Efe’nin kırmızısı fiyasko

Orta hakem Mustafa İlker Coşkun gecenin adamıydı. Efe’nin gölgesiyle düşen (!) Sow’a çaldığı penaltı ve kırmızı kart ile kendisine de ceza veriyordu. Çünkü karar fiyaskoydu ve futboldan anlamadığı belliydi. Ama Sow bu kararı düzeltse, gecenin ve gönüllerin yıldız olurdu. Fırsatı kaçırdı. Sonuçta Fenerbahçe’nin futbola dönüşü harikaydı. Caner’in orta sahadaki müthiş performansı dikkat çekiciydi. Emenike’ye tepkiler ise artık kabak tadı verdi.

Böyle gelmiş böyle gider

Bir iki söz de, planlı terör ve sonrasına. Baştan beri eylemin futbolla ilgili olmadığını savundum. İpuçları da onu gösteriyor. Ancak futbol terörü olmasa bile bence tarihi fırsat kaçtı. Devletin en büyüğü, futbolun en masum karakterlerini bir araya topladı, boşuna sohbet etti. Oysa eldeki yasayı işletme konusunda çaba sarfetse görevini yapardı. Federasyon, Kulüpler Birliği ile zirve yaptı, ligler ertelendi, iki satır açıklamayla olay geçiştirildi. 3 Temmuz başlıklı felaket senaryosunda bile yeşil sahadan çekilmeyen Fenerbahçe, maçlara çıkmama kararından son anda vazgeçti. Bunun dışında erozyona uğrayan futbolla ilgili tek bir öneri, önlem, planlama duydunuz mu ? Ben duymadım.

Maalesef bu yaşadıklarımız yılların klasiği. İki hafta sonra kimse hatırlatamaz bile... Böyle gelmiş böyle gider. Kimse şunun farkında değil; LAFLA FUTBOL GEMİSİ YÜRÜMEZ!

YORUM YAZ