MENÜ

Çılgın gece!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Obradovic, son Efes sınavı sonrası “25 milyon Fenerbahçe taraftarı nerede?” siteminde bulunmuş, bizce haksızlık etmişti. Zira bu sezon ortalamada 11 bini aşan Sarı-Lacivertli seyirci, belki sadece o maç hariç, salonu cehenneme çevirmiş, başarıda büyük rol almıştı. Oysa İsmail Kartal aynı eleştiriyi yapsa, yerden göğe kadar haklıydı. Passolig, massolig hikaye... 55 bin kişilik stadı sadece yüzde 27 ortalamayla dolduran taraftar, son yıllarda yaşanmamış, müthiş yarış sonunda şampiyonluk gelse ne kadar pay sahibi olacak ki? Yanıtı dün gecede de saklı... Çünkü Fenerbahçe futbolda yalnız yürüyor.
Düello olacağı belliydi. Ama Fenerbahçe defansının bu hali tahmin edilemezdi. Balıkesir ligin en tehlikeli takımı, tutunmak adına her türlü çılgınlığa müsait. Dün de öyleydi. Defansa gömülmedi, gol için çırpındı. Ev sahibinin defansif zaafları, “Nasılsa yenerim” hatası da buna çanak tuttu. Son haftaların cankurtaranı Volkan gollerde hatalıydı. Tamam. Ama savunma öylesine desteksiz kaldı ki, Balıkesir en az 6-7 pozisyon buldu. Diego forvet arkasıydı, dönmemesi normaldi, zaten devrenin en iyisiydi. Ama Alper de, Kuyt da, Sow da geriye hiç bakmadı. Caner, forvete sağladığı müthiş desteği savunmada veremedi. Alves-Egemen kademe hataları yaptı. Böylece ilk 45 dakika jübile maçına döndü.

Selçuk-Emenike (Alper-Kuyt) hamlesi yine İsmail Kartal’in doğru teşhisiydi. Defansif direnç arttı. Emenike-Sow yapımı gol rahatlattı. Bu rahatlık abartıldı. Diego’nun yorulmasıyla oyun rölantiye döndü. Hatta uyku moduna girdi. Riskliydi, ama hücum borusunu ilk yarıda çalan Balıkesir’in nefesi kesilmişti, zorlayamadı.

Ligde her türlü sonucun yaşanacağı bir döneme girdiğimiz belgelendi. Rakibe göre oyun hatasına düşmemek gerektiği de öyle... Fenerbahçe’de Diego sahanın en iyisiydi. Caner, Sow, Mehmet Topal ayakta kalan isimlerdendi. Sezonun garantisi savunma ise ağır bir uyarı aldı. Tıpkı Volkan gibi...

YORUM YAZ